Quantcast

Гръцкото правителство се готви да провали Трансатлантическото партньорство

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2015 в 17:39 8599 16

Новото гръцко правителство има намерение да блокира Тансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, съобщи зам.-министъра на административната реформа Гергиос Катрукалос, цитиран от EurActiv.

Правителството възнамерява да използва правото си на вето, което ще попречи приемането на споразумението за Трансатлантическото партньорство.

Уверявам ви, че парламент, в който СИРИЗА има мнозинство няма да ратифицира никога споразумението. Това ще бъде огромен подарък не само за гръцкия народ, но и за всички европейци, подчерта Катрукалос.

Партията няма мнозинство в гръцкия парламент, но това е тезата, която ще бъде защитавана, тъй като втората партия в управляващата коалиция - „Независими гърци“, е на същото мнение по въпроса.

Преговорите по споразумението за Трансатлантическо партньорство продължават, като до края на седмицата ще започне нов кръг преговори по въпроса.

За да влезе в сила, споразумението трябва да бъде прието единодушно на среща на Европейския съвет от всички национални представителства.

Председателят на СИРИЗА Алексис Ципрас вече обяви, че целта на Тансатлантическото партньорство не е да намали митата, а да се премахнат някои бюрократични процедури.

По думите му проблемът е в различните регулации в Европа и САЩ, а предоговарянето им ще облагодетелства мултинационалните компании, банките и инвестиционните посредници, чийто контрол е по-слаб в САЩ, отколкото в ЕС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 16:23

Професор Балкански, а ти тръгна по пътя на рубладжиите

03.02 2015 в 02:55

Гърция тръгва по пътя на истинската демокрация с червени знамена, отхвърляйки фалшивата демоНОкрация от еврогейско-педероатлантически тип.

Китай строи мощен флот от самолетоносачи, РОССИЯ изпробва най-модерния изтребител от 5-то поколение, Северна Корея усъвършенства междуконтиненталните си ракети с ядрени бойни глави.

Както се пее в Интернационала, прогресивното човечество набира сили за "...бой последен е този..". С вас сме, ДРУГАРИ!:

https://www.youtube.com/watch?v=wt-lYULmvUo

03.02 2015 в 02:27

Че да не са само СИРИЗА?По-голямата част от европейците не подкрепят споразумението.Както и 75% от бизнеса.Имаше анкета , резултатите от които излязоха преди 2 седмици , ако не се лъжа..Да го подложат на референдум.Отказ от суверенитет не може да се взима в ничия канцелария.

02.02 2015 в 23:30

Тихо!!! Че Алексис Ципрасе прави комунизъм в гърция!!!

02.02 2015 в 22:15

Въпросът днес е не дали, а кога ще го подгонят с камъни гърците. "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. — Ейбрахам Линкълн"

02.02 2015 в 22:10

СИРИЗА, СИРИЗА!!!! УРААААААААаааааа!!!

Супер съм доволен. Гърците сега имат 600 Евро средна заплата. Въпроса е дали ще станат 6 евро преди края на 2015-а ............................или чак зимата на 2016-а?

Много съм доволен подобни тъпи изказвания смъкват еврото наолу и отварят нови възможности за растеж у нас и останалата част от Европа. А Гърция както знаем нищо добро не я чака, но всеки народ заслужава управниците си!

02.02 2015 в 21:14

До Професор Балканскиами дето пише "... и "педеро" атлантическото...".
Не ти достигат познания. "Педеро" е измислено от "елените" !

02.02 2015 в 20:10

Яко гърците пак правят за смях ЕС. Гаврят се със всички, банки, брюкселски китки ,но си взимат свойте 100 милиарда :). Дано и ние успеем 1/5 от това ,което те прибират да получим.

02.02 2015 в 19:55

Краткото време, докато Сириза ще е на власт, е благодатно за червените списвачи и за четящите с чувство за хумор. Забележителна е енергията, с която, познатите червени мухоморки се закачат на кукичката, на която има просто едно малко, мъъъъничко червено червейче. Венсеремос, другари! Ама внимавайте, да не изплашите от призрака, дето броди из Балканите. Уррра, товарищи!