easyJet вече лети Варна-Лондон със стартови цени от 12,99 евро

OFFNews 06 юни 2017 в 17:17 6969 1

Водещата европейска авиокомпания easyJet започна днес своите операции на Летище Варна с полети от и до Лондон Гетуик, отбелязвайки навлизането на летище номер 138 в мрежата си от дестинации.

Първият полет бе посрещнат на морското ни летище с красив воден салют, атрактивна музикална хореография и официална програма с участието на областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних, изпълнителния директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД Улрих Хеппе и директора на Летище Варна Димитър Костадинов.

Българско семейство от заминаващите за Лондон пътници получи двупосочен билет до дестинация по избор като комплимент от авиокомпанията.

Новият маршрут Варна – Лондон Гетуик ще се изпълнява 3 пъти седмично през летния сезон във вторник, сряда и събота със самолети A319/A320.

На 28 юни easyJet ще открие своя втори нов маршрут от Варна до Берлин Шьонефелд с полети 2 пъти седмично в сряда и събота.

easyJet очаква да превози около 18,000 пътници през първото лято на дейност във Варна с тарифи, започващи от €12,99* за еднопосочен полет, предлагайки голям избор на достъпни цени за българските пътници и привличайки повече туристи в региона.

„Щастливи сме да открием този нов маршрут и добавянето на Варна към нашата мрежа от дестинации подчертава нашия ангажимент към българския пазар, където планираме да постигнем ръст от 31% през тази година. Сигурни сме, че Варна скоро ще стане популярна дестинация сред британските и немски туристи и ще им даде достъп до някои от най-красивите български плажове и природа. Варна има забележителна история и сме убедени, че нашите пътници ще се насладят на разнообразието от атрактивни места в региона", заяви Али Гейуд, регионален мениджър за британския пазар на easyJet.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови