Дигиталната среда: Идва ли Uber за банковия бизнес?

OFFNews 07 юни 2017 в 07:00 6011 1

Banking is necessary. Banks are not. Тази предизвикателна фраза на Бил Гейтс въвежда темата, която открива четвъртото издание на международния финансов форум Иновации.

Престижната среща на банкери и финансисти, организирана от Асоциация Банка на годината, е на 13 юни т. г. от 9 до 17 ч. в хотел Балкан, София за първи път в партньорство с УНСС.

Включването на най-старото висше икономическо училище в международния финансов форум Иновации свързва студентската скамейка с висши финансови кръгове от страната и чужбина. Темата „Банково обслужване и електронна студентска книжка - нов комплексен инструмент“ закрива дискусиите, разгърнати в 3 панела -  Добре дошли в бъдещето, Тенденции във финансовите  иновации, Дигиталната трансформация.

Международен финансов форум Иновации 2017 ще открие Нина Стоянова, подуправител, ръководител на управление „Банково” и управление „Фискални услуги”, и член на УС на Българската народна банка.

Визионерските си виждания ще представят водещите български банкери - Петър Андронов, мениджър за България на КВС Group, главен изпълнителен директор и председател на УС на СИБАНК,  председател на УС на Асоциация на банките в България; Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк; Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка; Диана Митева, изпълнителен директор на банка ДСК – и утвърдените експерти от финансовия сектор - Ираван Хира, генерален директор, Хюлет-Пакард ентерпрайс България; Мирослав Вичев, главен изпълнителен директор, Борика-Банксервиз; Калин Радев, основател и изпълнителен директор на Софтуер груп. За европейската визия за дигиталното общество, за регулациите на финансови иновации в Европа ще говори евродепутатът Ева Майдел-Паунова.

Международното участие в темата за бъдещето е представено от българи с позиции сред световните финансови кръгове - Георги Конов, партньор, McKinsey Дубай и Софи Бертин, Parnima consulting, Швейцария.

Посоките на развитие във финансовите новости са в презентациите за Биткойн – на Магдалена Исбрандт, мениджър, Bit Trust Виена; за споделеното кредитиране и банките – на Лоик Льо Пишу, изпълнителен директор, Klear; за дигиталните финансови услуги на бъдещето - на Ръсел Тейлър, главен търговски директор, Софтуер Груп; за дигитализацията като начин на финансово включване – на Ваня Манова, мениджър на MasterCard за България и Македония и др.

Виждането си как се променят банките, банкерите и банкирането във века на цифровизацията ще споделят Софи Бертин, проф. Валентин Кисимов от УНСС и банкери от УниКредит, Сибанк, БАКБ, ПИБ, Пощенска банка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови