Чуждестранните инвестиции се увеличили с 37,5% за година

OFFNews 22 декември 2015 в 17:25 4042 5

Преките чуждестранни инвестиции в България за първите 10 месеца на 2015 г. надхвърлят тези за цялата предходна година, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Той посочи, че позитивното отношение на инвеститорите към страната ни намира ясно изражение в силно повишените нива на преките чуждестранни инвестиции, които в периода 1 януари - 31 октомври възлизат на 1.37 млрд. евро, което представлява ръст от 37,5 % спрямо същият период на 2014 година.

Той връчи пет сертификата за клас "А" инвестиция, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите в периода ноември-декември 2015 г.

Министърът на икономиката обяви, че през тази година всички сертифицирани проекти по Закона за насърчаване на инвестициите са на обща стойност от 189 млн. лв., добавяйки, че с проектите през тази година се очаква разкриването на 1265 нови работни места. Седем от проектите са във високотехнологични производства и услуги, два са в общини с висока безработица.

Осъществяването на настоящите проекти потвърждава наблюдаваната през последните години тенденция за утвърждаване на България сред водещите страни в международните класации за привлекателност като аутсорсинг дестинация, каза още Лукарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!