Chivas дава 1 млн. долара за нов бизнес

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2014 в 14:01 24606 2

Снимка Сергей Антонов

Мирослава Симеонова, директор на Перно Рикар България, представи новата инициатива на Chivas.

750 000 долара от Chivas може да получи българин с добра бизнес идея. 

Chivas поставя началото на мащабна инициатива - "The Venture - Win the right way", а наградният фонд е 1 млн. долара.

Тази сума ще бъде отпусната на предприемачи с идеи за бизнес, като условието е бизнесът им да създава значима социална промяна.

България има уникалния шанс да бъде една от 14-те страни участници от целия свят. Другите държави, в които ще се търсят най-достойните социални предприемачи са Бразилия, Чили, Китай, Колумбия, страните от Персийския залив, Япония, Мексико, Южна Африка, Тайланд, Великобритания, Украйна, Уругвай и САЩ.

Българите с идеи за социално значим бизнес трябва да се регистрират на сайта на инициативата - www.theventure.com, където трябва да попълнят формуляр и да приложат 2-минутно видео с презентация на бизнес-идеята. Крайният срок е 9 януари 2015 г.

Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години.

През декември ще бъде обявено журито за България, което ще оценява проектите. То ще е съставено от успели български предприемачи. На 23 януари журито ще определи между 3 и 5 полуфиналисти сред кандидатите.

Големият победителят за България ще бъде обявен на 12 февруари, а на 1 март ще бъдат обявени финалистите от всички 14 държави, включени в инициативата на Chivas Regal.

14-те финалисти от страните участници ще бъдат поканени на едноседмичен тренировъчен лагер в Силициевата долина в Калифорния. Те ще имат шанса да се срещнат и да обсъдят проектите си с водещи лидери на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

Част от наградния фонд - 250 хил. долара ще отидат при кандидат, избран чрез гласуване на сайта на инициативата.

Юни/юли 2015 г. ще бъде обявен големият победител, който ще получи 750 хил. долара, за да реализира своята бизнес-идея. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови