Последната тема на Chivas 12 Стола е застраховане

OFFNews 25 ноември 2013 в 12:41 2759 0

Застраховка
Застраховка "Гражданска отговорност"

Какви са начините да бъде повишена застрахователната култура на българите и как да бъде поделена отговорността за това между държавата и компаниите. На този и други проблеми на застрахователния сектор ще бъде посветена последната дискусия от поредицата Chivas 12 стола.

Тя ще се проведе на 5 декември и за пореден път ще сблъска мненията на професионалисти в сектора и млади амбициозни хора с желание да се развиват в него. На сайта на инициативата Chivas 12 стола вече тече гласуване, което ще определи кои ще са експертите, които да дебатират по темата. Можете да се включите в него тук

Първата част от срещата ще бъде посветена на задължителните застраховки "Гражданска отговорност". В момента те представляват основен бизнес за застрахователните компании и формират около 70% от приходите им. Участниците в срещата ще обсъдят кога в България ще заработи  общата система бонус-малус, при която шофьорите без нарушения плащат по-малко за застраховки, кои са причините за забавеното й въвеждане и каква е практиката в други страни.

Втората част на дискусията ще обърне внимание на друга актуална тема, която е на дневен ред и в парламента - да се превърне ли т.нар. катастрофичен пул, при който със застраховки се покриват щетите, причинени на имуществото от природни катаклизми като наводнения, земетресения, пожари, в задължителен. В момента това в България е на доброволни начала, а имущественото застраховане като цяло е слабо развито. Според различни проучвания, едва 10% от жилищата за застраховани и то заради задължително изискване при ипотечен кредит.

Chivas 12 стола е инициатива, която цели да ангажира професионалисти и амбициозни млади хора в дебат как да се подобрява работата във важни за обществото сфери. В рамките на серията от дискусии бяха обхванати теми като журналистика, право, човешки ресурси, архитектура, IT и други.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!