"Булсатком" замрази проекта си за четвърти мобилен оператор

Последна промяна на 20 май 2017 в 07:30 11256 1

В момента проекта ни за развитие на мобилна мрежа с национално покритие е трайно замрасен. Това заяви пред OFFNews съсобственикът и изпълнителен директор на "Булсатком" Максим Заяков.

Той посочи, че в момента всички усилия на компанията са насочени към изстрелването на първия български търговски спътник в космоса BulgariaSat-1, което е насрочено за 15 юни т. г. в Кейп Канаверал, Флорида, САЩ.

"И сега мрежата ни функционира и има няколко хиляди абонати, но не можем да си позволим да инвестираме средства заради проекта за сателита ни, който ни е абсолютен приоритет. Просто няма как да носим 10 дини под една мищница", каза Заяков.

Той добави, че отчасти проблемът с мобилната мрежа се задълбочава от факта, че нито един от трите действащи мобилни оператора в страната не се е съгласил да подпише споразумение за вътрешен роуминг с "Булсатком". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6644

1

wayOff

20.05 2017 в 09:24

палячо....тия съсипаха златната кокошка, дето някой погрешка им беше харизал. Абсолютен фарс.....Имаха си сигурен източник на кинти в койот можеше да инвестират и да доят още по-мощно, но пуста лакомия - мобилен оператор, интернет доставчик и куп други тъпотии и сега затънали в ългове покрай сателита се чудят има ли път за излизане от калта, пък май нямат лебедка...