България губи 20 милиона лева на година заради руското ембарго

OFFNews Последна промяна на 06 август 2015 в 19:20 2294 12

По информация от министерството на земеделието преките щети, които държавата ни търпи заради руското ембарго, се равняват на около 20 милиона лева на година.

Селскостопанските производители алармират, че голяма част от продукцията, която страни от ЕС са се опитали да внесат в Русия, но не се е реализирала там, вече идва на нашия пазар и така подбива цените на местните производители, съобщава БНТ.

Само за последната година щетите за селскостопанските производители у нас, вследствие на занижените цени, се оценяват на около 161 милиона лева. Най-много губи сектор "Мляко" - над 86 милиона, след това е сектор "Плодове и зеленчуци" - със загуби от 43 милиона, а сектор "Месо" е загубил 31 милиона лева за последната година.

"Продукцията, която идва отвън, е по-евтина, независимо от сезона. Докато преди в сезона все пак транспортни разходи и ред други неща правеха така, че нашата продукция, вътрешната, беше недостатъчна, но конкурентноспособна. Недостатъчна да задоволи националния пазар, но конкурентноспособна. Сега вече и това качество отпада, така че дирекно нашият производител е подложен много по-сериозно на влияние на косвените щети от ембаргото", коментира ситуацията председателят на Съюза на търговците на храни Александър Йоцев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2015 в 10:49

Добре де губим незнам си колко от нереализирани храни, а на нашия пазар се продават турски, македонски и господ знае какви храни. Та да питам къде са тези не продадени на "огромния" руски пазар храни? Би трябвало да са заляли пазара и навсякъде да се продава само българска стока на ниски цени. Да обаче такова нещо няма от тук извода е, че такава стока няма. Има два варианта първия такава продукция не е произведена(съответно всички приказки за загуби са гнусна русофилистическа лъжа) и втори вариант тази продукция е реализирана на други пазари най вероятно европейски(тук отново няма загуби и отново имаме гнусни лъжи).

07.08 2015 в 10:30

Безименния отново показваш отчаиваща липса на най - елементарни познания по - темата за която пишеш. Единственото вярно нещо което си написал е, че управлението в Рассия е фашистко, а както е казал Адолф Шикългрубер(за по -необразованите по известен като Хитлер) между нас и комунистите разлика няма когато го попитали какво да правят с хилядите комунисти горяши от желание да влязат в партията му. А и още нещо педерастията е широко разпостранена както в СССР така и в "хилядолетния райх" така и в съвременна Рассия. Особенно в армията.

07.08 2015 в 08:19

За сметка на това печелим милиарди от Еврофондовете. Русия да си произвежда сама...ама не може! :)

07.08 2015 в 07:13

"А с 16 милиарда на къпания,какво избиваме? "

Новото строителство в цялата държава, от хотелите на рода Веучеви до тези на синчето на Гоцко; осигуряването на бъдещето на децата на нашите лидери, от Маукия Мук като министър и спестяванията за фонда му, до Томисуавчо; бизнесите на всички съветници на всички премиери и министри досега, от фамилията Ау-Джибути на Горския, та до Валериановия Металург; поста на прецедателя на ПЕС; възхода на Пеев и Мустака; изборните победи на един фуДболис от група В; заплатите на полицаите, които пазеха Безорехчарски от народната любов и още много знайни и незнайни херои, сделки и събития на родната "политика" и "бизнес".

Толкова поне мислех, че помните, но щом сте изтъпели, за събитията и кражбите от Луканов до Виденов дори няма да споменавам.

Всички маргинали намират начин да ви окрадат и да ви прекарат, щото сте много отворени и големи тарикати, тва е положението.

Но от това да плащаме на Милер следващата вила поне се отървахме -- ама заради ЕС.

06.08 2015 в 22:38

Абе, безименния, нещо по темата имаш ли да кажеш или пак те е ударила логореята и се чудиш къде да си изхвърлиш матрЯла?

06.08 2015 в 22:25

до 01:

Тодоре, ти от коя година идваш? От коя машина на времето се изтърси с неадекватното мнение, написано с caps lock?

Така наречените от теб комунисти са хората с носталгия към късния соц? Които са безкрайно по-нормални от вас в крайна сметка. Или руснаците са комунисти - с пъти по-ниски данъци от САЩ и значително по-десни в културно отношение?

Истинските комунисти сте вие, евроатлантиците. И Европа, и САШ се движат по стъпките на ранния съветски съюз - където за пръв път е имало гей паради между другото.

Фанатизъм, нетолерантност към несъгласните, крайна поляризация в обществото и мания за пълен контрол над словото и мислите на хората - това сте вие, овцете на глобализма (премахването на националните държави също е друг стар идеал на комунистите). Само напълно развихрен червен терор остава да се случи, за да повторите ранния, най-див и гаден комунизъм. И натам отиват нещата, малкото останали нормални хора вече не могат да ви търпят.

Например в САЩ редовно се говори как белите свободолюбиви консерватори били най-голямата терористична заплаха, демонизацията им няма край и на хората им писва - като тръгнат да се отделят, предричам най-накрая да отприщите червения терор. Но този път може да ударите на камък. Юга има по-голям индустриален потенциал вече, повече оръжия и огромната част от американската армия са южняци. 300годишното чудовище, родено от якобинците във Франция, може и да му се скърши гръбнака най-накрая.

https://www.youtube.com/watch?v=rzJs-isFL3Y

06.08 2015 в 21:28

Ами, пичове, има два варианта пред вас:

1) Научавате се да произвеждате продукция с по-ниска себестойност и да си я търгувате. Интересно как ябълки от Полша, които се транспортират от другия край на континента, произведени от хора, получаващи по-високи заплати и като цяло с по-високи разходи в климат, по-неблагобриятен от нашия, идват на крайна цена по-ниска от вашите?

2) Зарязвате земеделието (щото явно не е за вашата уста лъжица) и се насочвате към друг бизнес.

Простичко е!

06.08 2015 в 20:33

Министерство на земеделието от кой ръкав извади тези цифри след като всяко дете знае, че няма селско стопанство от години.

06.08 2015 в 20:26

До Зорлиите: А с 16 милиарда на къпания,какво избиваме?

06.08 2015 в 20:03

Я майната ви бе! За това ли цяла пролет нямаше никакви родни зеленчуци ? Докато се научите да работите вместо да мрънкате ще ядем полски щом трябва, вие си преценявате.