БАКБ финансира малки фирми с над 35 млн. лева по програма “Напред” на ББР

OFFNews Последна промяна на 04 май 2017 в 16:53 3987 0

Много малки и средни предприятия в страната са получили финансиране за над 35 млн. лева от Българо-американска кредитна банка по програма “Напред” на Българската банка за развитие.

Данните са към 25 април 2016 година, като кредитната линия е усвоена в пълен размер.
 
Основна цел на програмата е подпомагане на малкия и среден бизнес в България при изгодни условия. Тя цели подкрепа на развитието на икономиката, разкриване на нови работни места и реализиране на инвестиции в области с висока безработица, приоритетно в преработвателната промишленост. По този начин, БАКБ има за цел бизнесът да произвежда повече добавена стойност с високо качество на крайна продукция
 
Кредитната линия между БАКБ и ББР е договорена в края на юли 2015 година в първоначален размер от 25 млн. лева нисколихвен ресурс. Банката се ангажира да предоставя кредити на малки и средни компании в България при преференциални условия. Лихвените нива за оборотни и инвестиционни кредити са в размер на 3-месечен EURIBOR + надбавка до 4,2%. Намалени са и изискванията за обезпеченост на сделките до 110% от стойността на кредитите.
 
Поради големия интерес към програмата, през септември 2016 година БАКБ договаря увеличение на кредитната линия с 10 млн. лева. По този начин тя достига до обща експозиция от 35 млн. лева. 
 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !