Артекс: Ние нямаме необходимост от политически тласък, за да правим бизнес

OFFNews 21 март 2019 в 21:55 4035 2

Снимка arteks.net

"Артекс Инженеринг" - компанията, от която ръководни кадри на ГЕРБ са закупили апартаменти на преференциални цени, излезе с отворено писмо до медиите.

Компанията твърди, че "е синоним на качество, коректност и законност", попаднала е "в чужд медиен сценарий" и няма "необходимост от политически тласък", за да прави бизнес.

Проектираме и строим като за внуците и правнуците на клиентите си, твърдят още от "Артекс Инженеринг".

Публикуваме в оригинал пълния текст на отвореното писмо на компанията:

"Името на нашата - чисто българска строително-инвестиционна компания - АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД, която от 25 години на пазара е синоним на качество, коректност и законност, попадна в чужд медиен сценарий. В хилядите проектирани и построени от нас жилища живеят семейства с различни професии. За компанията ни никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни. Всеки, който познава нашите проекти и механизма на продажби, ще потвърди, че законът и пазарните правила са тези, които от 25 години държат АРТЕКС в най-светлата част на строителната индустрия.

Ние сме перфекционисти както в архитектурното проектиране на жилищни сгради, така и в строителния процес, като цяло, и именно това е разпознаваемият почерк на АРТЕКС. Именно за това ние нямаме необходимост от политически тласък, за да правим бизнес. Един дом, който изгражда АРТЕКС, е за десетилетия напред, в който да живеят поколения наред. Проектираме и строим като за внуците и правнуците на клиентите си. За съжаление, българските политици - бивши, настоящи и бъдещи - направляват нещата в рамките само на своя мандат. И това е голямата разлика между всеки отговорен бизнес и политическата класа.

В тази връзка АРТЕКС очаква да НЕ бъде въвличана в предизборната риторика, защото нашият сериозен авторитет е само на архитектурно-строителния, а не на политическия терен. Ако има съмнение за законността на която и да е направена сделка с клиентите на АРТЕКС, контролните органи могат да проверят - всички документи са на тяхно разположение.

За АРТЕКС най-важното е всяко семейство, всеки наш клиент да получи дом на хармония, мир и радост, проектиран и построен с професионализъм и изключително качество, по световните стандарти, от компанията ни. Тогава считаме, че сме изпълнили предоставената ни мисия и сме оставили истински достойна диря за благото на гражданското общество и България."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

22.03 2019 в 07:43

Нямат нужда от политически тласък, но не им пречи да го имат.

17439

1

мнение от IP

21.03 2019 в 22:49

Хубаво писмо, обаче не разбрах ппо какъв критерий взимат по- малко пари от някои клиенти