АДФИ започва пълни проверки на производителите на ток

OFFNews 10 юни 2015 в 18:58 4281 2

Мартин Димитров

Агенцията за държавна финансова инспекция ще проверява на място и напълно производителите на ток. Това съобщи пред bTV депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров.

Такава проверка никога досега не е правена на производителите на ток. Проверявана е само документацията, обясни Димитров.

Опитваме да затваряме кранчетата едно по едно, категоричен е депутатът.

По повод предложенията за увеличаване на цената на тока от 1 юли той посочи, че не очаква да има драматично увеличаване на цените на стоките.

В края на годината Националната електрическа компания очаква дефицит в размер на около 645 млн. лева. Ако дефицитът на НЕК продължи да се увеличава, тя накрая ще фалира и това ще ни погребе, защото ако останем без ток, ще трябва да преструктурираме цялата си икономика, подчерта Димитров.

В момента домакинствата плащат такса задължение към обществото 52 лв., а фирмите – 19 лв. Затова било логично тази такса да се изравни – по 40 лв. и за двете групи, каза той.

Възможното увеличение на цените на тока коментира и депутатът от БСП Таско Ерменков.

Защо се налага премиерът да праща министри в Комисията за енергийно и водно регулиране, след като направихме промени, за да стане регулаторът независим.

Да не би ГЕРБ да експериментира дали няма да ги свалят пак, подчерта Ерменков.

В България цените трябва да са такива, каквито хората трябва да си позволят, допълни депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови