34 българи държат милиони в швейцарски банки

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2014 в 16:06 6007 5

Евробанкноти

Националната агенция за приходите разполага със списък от 34 физически лица с приходи от лихви по сметки в швейцарски банки за 2,3 млн. швейцарски франка. Това обяви днес на парламентарния контрол министърът на финансите Петър Чобанов.

В началото на 2010 г. в чуждестранните и българските медии бе разпространена информацията, че финансовото министерство на Германия е купило магнитни носители с информация за хора, притежаващи сметки в швейцарски банки, припомни Чобанов. Във връзка с това същата година служители на българската НАП са били в Германия и са поискала да й бъдат предоставени такива данни, ако те бъдат разкрити.

Досега НАП не е получила информация за българи със сметки в Швейцария, но въпреки това държавата получава данни за сметки на български физически лица там. Причината е, че ако те не желаят самоличността им да бъде разкривана, швейцарската държава облага доходите им по лихвите с данък, уточни Чобанов. Въпросните 34 са се съгласили самоличността им да се разкрива.

На въпросните вложители са възложени проверки, за да се установи дали получените от тях облагаеми доходи са декларирани, каза още министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2014 в 10:25

много важно!... а колко милиарди руски и катарски пари има в КТБ (и с каква цел) - ехехеееей... никой не ги и знае, освен вложителите,де :(

01.02 2014 в 00:29

ДС много отдавна харесва Швейцария - Илия Павлов например е открил първата си фирма там още преди 1989.

31.01 2014 в 17:43

Арх., ти ли му открива сметките?

31.01 2014 в 17:07

Бившият кмет на Варна примерно КирЛиВ Йорданов си преживява доста добре в Швейцария примерно... ще да е от спестявания от кметска заплата!!!

31.01 2014 в 16:28

То пък едни лихви по швейцарските банки... Скръб! Посочената сума, ако се раздели между тия 34 души е съвсем скромна и приемлива. Има значително по-интересни лица от България, които си живеят там и разполагат с огромни средства нез да работят. Злите езици говорят, че охраната им идва от България и се сменяла на ротативен принцип. Сигурно по-тънко им ляга. От к'во ги е страх?!