Локомотив ликува в пловдивското дерби, ЦСКА излезе начело

OFFNews 03 септември 2022 в 23:54 1867 0

Локомотив - Ботев

Снимка Официален сайт на Локомотив Пловдив

Локомотив - Ботев

Отборът на Локомотив (Пловдив) спечели 115-то издание на пловдивското дерби. „Черно-белите“ надиграха градския си съперник Ботев с 1:0 като домакин в среща от 9-ия кръг на Първа лига.

Играчите на Александър Томаш стигнаха до успеха с попадение на Бабакар Дион в 49-ата минута и така се изкачиха до 4-то място във временното класиране с актив от 16 точки, колкото има и третият Лудогорец. Ботев пък регистрира 6-то поражение от 8 мача от началото на сезона и остава предпоследен със само 4 спечелени точки.

В 7-ата минута Локомотив получи първия шанс за гол. Бабакар Дион преодоля двама противници по десния фланг и центрира към вратарското поле на Ботев, където Боруков изпревари Супрайен и стреля, но топката мина над напречната греда.

Натискът на Локомотив продължи и малко след това Димитър Илиев опита късмета си с шут от границата на наказателното поле, който беше блокиран.

В 24-ата минута капитанът на домакините се измъкна от двама защитници на „канарчетата“ и стреля опасно от около 20 метра, но Ханкич изби в корнер.

Две минути по-късно Ботев стигна до първи точен удар в мача чрез Джеймс Ето’o, който пробва да изненада Хоркаш от над 25 метра, но хърватският страж на Локомотив улови.

В 32-ата минута играчите на Желко Копич отново застрашиха вратата на „смърфовете“. „Канарчетата“ разгърнаха бърза контраатака, при която Елвис Ману с индивидуален пробив стигна до границата на наказателното поле на Локомотив, откъдето опита фалцов удар, но топката мина встрани от целта.

5 минути по-късно вратарят на Ботев Ханкич трябваше да се намесва решително при мощен шут на Бабакар Дион по диагонала от около 20 метра. Австрийският страж на Ботев се справи и така почивката дойде при нулево равенство.

4 минути след подновяването на играта Локомотив поведе в резултата. Емануел Току изгуби от Витанов в собствената половина, халфът на домакините пусна пас към Карагарен отляво в наказателното поле на Ботев, българският национал напредна и даде успоредно на голлинията подаване към Бабакар Дион, който реализира от близка дистанция за 1:0.

В 53-ата минута играчите Ботев можеха да изравнят резултата. „Жълто-черните“ разгърнаха бърза атака, при която Реда Рабей се откъсна от защитата на домакините и излезе сам срещу Хоркаш, но ударът му диагонала бе спасен от хърватския страж на Локомотив.

2 минути по-късно „канарчетата“ реализираха попадение във вратата на „смърфовете“, но голът беше отменен заради засада на Мохамед Брахими.

В 60-ата минута гостите получиха още един изгоден шанс за гол. Реда Рабей беше изведен зад защитата на Локомотив, той овладя почти до аута и върна топката към Бароан, който стреля по диагонала, но Тодор Павлов изби от голлинията.

Натискът на Ботев в търсене на изравнително попадение продължи и четвърт час преди края на редовното време влезлият като резерва Мартин Секулич не уцели рамката на вратата от границата на вратарското поле, останал непокрит след подаване на Антоан Бароан.

В 84-ата минута Елвис Ману стреля опасно от воле, но Динко Хоркаш изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Мохамед Брахими за втори път вкара топката в мрежата на Локомотив след разбъркване в наказателното поле, но главният съдия Волен Чинков отсъди нарушение в нападение на халфа на „жълто-черните“.

В последната минута от добавеното 4-минутно продължение вратарят на "смърфовете" Хоркаш спаси удар на Секулич с глава и така победата в пловдивското дерби остана за Локомотив.

В друг мач от кръга ЦСКА успя да победи като гост Спартак (Варна) с минималното 1:0. Въпреки очакванията “червените” да доминират през цялата среща и да постигнат комфортен резултат, двата тима изиграха равностоен двубой на “Коритото” в морската ни столица, а атаки имаше и към двете врати. Все пак обаче гостите стигнаха до трите точки, а в герой се превърна Дауда Бамба, който вкара в 40-ата минута. С успеха ЦСКА събра 19 точки и излезе начело във временното класиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!