Илиан Илиев пред Nostrabet: Искам Черно море да играе силно срещу Апоел

OFFNews 19 юни 2024 в 12:18 468 0

Илиан Илиев
Илиан Илиев

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев, който е и селекционер на националния отбор на България, бе потърсен от Nostra BET, за да изрази мнение по две актуални теми.

Първата от тях е свързана с жребия за Лига на конференциите, който отреди съперник на Черно море във втория кръг през юли да бъде израелския Апоел Беер Шева, а втората е първият двубой на Португалия на Евро 2024.
Иберийците, които спечелиха трудно срещу Чехия в добавеното време, са тимът, на който Илиев симпатизира в надпреварата по германските терени.

Г-н Илиев, Вашият коментар за съперника на Черно море в Европа.

Ако трябва да бъда честен от петте отбора, които можеха да ни се паднат, не исках да играем единствено срещу Апоел. Защото това е един много добър отбор, което се видя и срещу Левски миналото лято, въпреки че израелците бяха отстранени.

Ще успеете ли да ги разучите добре?

Съвременните технологии позволяват това вече да става по-лесно, за разлика от предни години. От друга страна обаче по време на предсезонна подготовка израелските отбори са по-затворени и за съперниците им е малко по-трудно да съберат пълна информация за тях. Каквото се изисква обаче, ние ще го направим.

В първия мач сте гости, но предвид сложната обстановка в Израел няма да играете там. Това добре ли е за Черно море?

Може би е така, тъй като в първата среща на Апоел с Левски в Израел техният стадион бе препълнен.

Какъв резултат би Ви устроил за реванша в Разград?

За нас най-важно ще бъде да се представим на високо ниво и в двете срещи, тъй като тук става въпрос за турнирен сблъсък. Сега обаче задачата ни е в следващия месец да се подготвим възможно най-добре не само за тези европейски мачове, но и за старта на новия сезон у нас.

След като излекува тежка травма, Виктор Попов поднови тренировки. Кога ще го видим на терена в контроли?

Виктор трябва да започне пълноценни занимания тази седмица и в зависимост от състоянието му ще преценяваме кога да стане това.

Вече взехте второ лятно попълнение в лицето на аржентинеца с испански паспорт Начо Паис. Кога да очакваме втория чужденец и на какъв пост играе?

Става въпроса за бразилец, който пристига до часове. Той играе зад централния нападател, но се справя и по фланговете.

Г-н Илиев, да преминем към Европейското. Как видяхте Португалия срещу Чехия?

В един първи мач на такъв форум винаги има напрежение, особено когато си фаворит. Португалия държеше топката и имаше преимущество, но не създаде достатъчно голови положения. Накрая обаче имаше късмет и спечели, но и двата им гола паднаха след груби грешки на съперника. Като цяло чехите не заслужаваха да загубят, след като положиха огромни усилия.

Изненада ли Ви тактическата постройка на португалците?

Те винаги са играли 4-3-3, но отначало започнаха с трима централни защитници, а в хода на срещата треньорът направи промяна и продължи с четирима. По-важно е обаче, че ако Португалия иска да стигне далеч в турнира, трябва да заиграе далеч по-добре.

Очакваше се Роналдо, Леао, Жота или някой друг да вкара, а победният гол бе дело на младока Франсиско Консеайсао, който се бе появил на терена малко преди това?

Вижте, наставникът на Португалия разполага с голям избор в атака и във всеки един момент може да разчита на добри изпълнители, които евентуално да решат даден мач. В този двубой обаче Португалия показа най-вече как големите отбори могат да наказват и най-малките грешки на противника.

Какво Ви прави впечатление на Европейското досега?

Виждаме интересни и резултатни мачове, и се залага на отборната игра. За зрителите е хубаво, че падат много голове, но не и за треньорите, чиито отбори получават доста попадения.

Кои са Вашите фаворити за трофея?

Твърде рано е да се правят прогнози, тъй като вторият кръг в групите едва сега започва. В първия едни от фаворитите играха добре, а другите, които не отговориха на очакванията, ще имат възможност да поправят грешките си.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16