Босът на Ботев Пловдив се оттегли от ръководството

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2020 в 12:33 1887 0

Снимка Официален сайт на Ботев Пловдив

Георги Самуилов се оттегля от поста председател на съвета на директорите на Ботев (Пловдив). Това обяви самият той в обръщение към феновете на тима, публикувано в официалния сайт на "канарите".

"Скъпи ботевисти,

Близо пет години минаха откакто станах част от любимия отбор, като през последните две години бях председател на Съвета на директорите. Поех тази отговорност с ясното съзнание за това какви са очакванията към мен - надеждата клубът да бъде изваден от дълговата спирала и бездната на фалита. Да не допусна той да бъде поставен на колене, каквато съдба достигнаха други славни български футболни клубове.

Днес мога да погледна всеки един от вас в очите и да му кажа, че успях да се справя благодарение на вашата подкрепа и критика, в която винаги съм се вслушвал и възприемал като коректив за нас - членовете на ръководството.

Днес ПФК Ботев Пловдив е финансово стабилен. Разполага с осигурени парични средства и спонсорски договори, които да гарантират спокойното му функциониране.

Днес ПФК Ботев Пловдив няма огромни задължения за разлика от други отбори. Всички финансови въпроси са решени и изчистени.

Днес ПФК Ботев Пловдив притежава класен отбор, след селекция на качествени играчи и обещаваща детско-юношеска школа, на която основно разчитаме да ни захранва с таланти.

Днес играчите, треньорският екип и останалите служители на ПФК Ботев Пловдив имат всички необходими материални и финансови условия да работят спокойно и да се концентрират само и единствено върху развитието отбора.

Днес ПФК Ботев Пловдив има реално решение на казуса с "Колежа". Наближава денят, в който ще подкрепим любимия отбор на клубния стадион "Христо Ботев". За това искам специално да благодаря на кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров и на премиера г-н Бойко Борисов, които се ангажираха по казуса. Но трябва да се знае, че решението е постигнато и с усилията на ръководството на ПФК Ботев Пловдив.

Вярвам, че съумяхме заедно с останалите членове на Съвета на директорите да се справим и да изведем клуба от тежкото състояние, в което го заварихме. Настъпи време за промяна! Оттук нататък е необходимо и ново лидерство на хора, които да притежават други умения. Хора, които самите вие, феновете на ПФК Ботев Пловдив, предложихте преди време. Ръководство, което да не носи бремето на заварени проблеми, а да се насочи изцяло върху нов етап на развитие, да бъде в един ритъм с Вас феновете, да се концентрира изцяло върху играта и победата!

Скъпи ботевисти,

Винаги съм бил честен и открит с Вас, така ще бъда и занапред. Пандемията от коронавирус, която обхвана света, постави на изпитание здравните системи. Сега сме изправени пред преодоляването на задаващата се в световен мащаб финансова-икономическа криза. Пред мен вече стои не по-малко тежката отговорност да съхраня и опазя работни места и сигурността на много семейства.

Преминаването през този труден за икономиката период налага да се посветя изцяло на своите бизнес начинания, което ще попречи да бъда достатъчно ангажиран и полезен при решаването на ежедневните задачи, свързани с ПФК Ботев Пловдив.

Затова на заседанието на ръководството, проведено във вторник обявих решението си да се оттегля окончателно от поста председател на Съвета на директорите. Напускам достойно, без да влизам в интриги и да изричам лоши думи. Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен ПФК Ботев Пловдив преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си!

Само Ботев!

С уважение,

Георги Самуилов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови