Аржентина и Полша излязоха от група С на Мондиал 2022

OFFNews 30 ноември 2022 в 23:30 2304 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Лионел Меси и компания продължават да мечтаят

Отборите на Аржентина и Полша се класираха за 1/8-финалите на световното първенство по футбол в Катар. В последниите мачове от група С на Мондиал 2022 двата тима играха помежду си, като Аржентина спечели с 2:0.

В другия мач от групата Мексико игра за репутацията си и спечели с 2:1 срещу Саудитска Арабия, но и двата тима отпаднаха. Така Аржентина завърши на първото място в групата с актив от 6 точки. По този начин „Албиселесте“ избегна сблъсък с Франция и вместо това в събота ще играе осминафинал срещу Австралия.

Полша също се класира за елиминациите, след като приключи на втората позиция с 4 точки на сметката си, колкото има и третият Мексико, но с по-лоша голова разлика. Така следващият съперник на „Дружина полска“ са „петлите“ в неделя.

Полша - Аржентина - 0:2 (0:0)
голмайстори: 0:1 Алексис Мак Алистър 46, 0:2 Хулиан Алварес 68
пропусната дузпа: Лионел Меси 39 (Аржентина)

Аржентина победи с 2:0 Полша и двата отбора излязоха от група "С" на Световното първенство по футбол. Южноамериканците заеха първото място с шест точки и две повече от поляците, които се класират пред мексиканците с по-добра голова разлика.

Мексико надви с 2:1 Саудитска Арабия в другия мач и отпада с един допуснат гол повече.

Аржентина имаше тотално превъзходство през първото полувреме на "Стейдиъм 974", което обаче завърши при нулево равенство. Основна заслуга за това имаше полският вратар Войчех Шчесни, който отрази дузпа на Лионел Меси в 39-ата минута, а редица други удари не попаднаха в целта.

Поляците нямаха този късмет в началото на второто полувреме, когато Аржентина превърна доминацията си в реална преднина. Нахуел Молина получи топката на дясното крило още в първата атака и изпрати нисък пас към дузпата, където Алексис Мак Алистър я засече по диагонал в десния ъгъл на Шчесни за 1:0..

Аржентина продължи да контролира изцяло играта и вкара за втори път в 68-та минута. Той получи пас в наказателното поле от Енцо Фернандес и преодоля Шчесни с топовен шут от упор.

Полша така и не се съвзе до края на мача, но не получи повече голове. В добавеното време Николас Талиафико се откъсна сам срещу Шчесни и го преодоля, но Якуб Кивиор успя да изчисти топката пред голлинията. В същото време Мексико допусна попадение срещу Саудитска Арабия и двата отбора отпаднаха от Мондиала.

Така Полша ще започне елиминациите срещу световния шампион Франция, а Аржентина ще срещне Австралия.

Саудитска Арабия - Мексико - 1:2 (0:0)
голмайстори: 0:1 Анри Мартин 47, 0:2 Луис Чавес 52, 1:2 Салем Ал Давсари 90+5

Мексико победи с 2:1 Саудитска арабия в двубой от група "С" на Световното първенство по футбол. Успехът не беше достатъчен за "ацтеките" да се класират за осминафиналите. Мексиканците и Полша, които завършват груповата фаза с по 4 точки, но "дружина полска" има по-добра голова разлика и продължава в директните елиминации на турнира в Катар, въпреки поражението си с 0:2 срещу Аржентина.

Още във втората минута Луис Чавес стреля неточно, а десет минути след това шут на Мохамед Кано от фаул премина над напречната греда.

В средата на първото полувреме Махамед Ал Уваис спаси нов опит за гол на Чавес. Четири минути преди почивката Лосано подаде към Орбелин Пинеда, но ударът му не беше точен.

В шестата минута на допълнителното време на първата част Али Ал Хасан беше много близо до откриване на резултата в полза на саудитите.

Развръзката в двубоя дойде в самото начало на второто полувреме. В 47-ата минута, след центриране от ъглов удар, топката беше пратена на близката греда и Сесар Монтес с пета я насочи към Анри Мартин, който се разписа отблизо.

Само пет минути след това Луис Чавес от фаул от около 25 метра реализира за 2:0 във вратата на Саудитска арабия.

В 57-ата минута попадение на Лосано беше отменено заради засада, а атаките на "ацтеките" продължаваха една след друга. В 87-ата минута нов гол на Уриел Антуна също беше отменен заради засада.

Стигна се до петата минута на допълнителното време, когато саудитите достигнаха до решително попадение за развръзката в групата. Салем Ал Давсари се разписа във вратата, пазена от Гийермо Очоа, след двойно подаване с Хатан Бахебри.

Мексико зае третата позиция в крайното класиране, докато Саудитска арабия завърши с 3 точки и е на последно място в група "С". Мексиканците отпадат в груповата фаза на Световно първенство за първи път след 1978 година.

Крайно класиране:

1. Аржентина 3 2 0 1 5:2 6 точки
2. Полша 3 1 1 1 2:2 4
- - -
3. Мексико 3 1 1 1 2:3 4
4. Саудитска Арабия 3 1 0 2 3:5 3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови