Най-странните неща, които водопроводчиците са откривали при отпушване на канали

OFFNews 26 януари 2022 в 09:30 4948 0

Снимка Pixabay

Който си мисли, че да си водопроводчик е скучна работа, напълно греши. Обикновено сме свикнали да свързваме тази професия с нашите битови проблеми - например, когато се налага отпушване на канали, когато трябва да се подменят тръби или да се изгради цялостна водопроводна система. С две думи – пълна скука!
Но не съвсем. Защото, по време на своята рутинна работа, водопроводчиците понякога се натъкват на истински абсурди. И за да не сме голословни, днес ще ви разкажем точно за тях - за най-странните неща, намирани някога при аварийно отпушване на канали.

Легендите за това, което може да се крие в канализацията на цивилизацията, тревожат света повече от десетилетие. „Масло в огъня“ на спекулациите наливат допълнително и удивителните находки, открити в недрата на градската канализация.

Това е абсолютно риалити! В канализацията можете да намерите най-странни предмети, попаднали там по различни начини. С право можем да наречем този „подземен свят“ нелицеприятната страна от човешкия живот. И тази селекция от изумителни находки, намирани в различни краища на света, демонстрира перфектно това.

Когато невъзможното се оказва … възможно

Алигатор

През 2006 г. алигатор с тегло 600 кг и широчина 1 метър е бил намерен заседнал в канализационна тръба в Тексас. Той бил толкова огромен, че дори не е можел да се движи вътре в тръбата. В този случай водопроводчиците са изиграли ролята на негови спасители.

Изкопаем динозавър

Вкаменелостите на динозавър, които според учените били на около 70 милиона години, са намерени в канализационен тунел през 2010 г. в Канада. По-късно палеонтолог от университета в Алберта потвърдил, че вкаменената кост принадлежи на далечен роднина на кръвожадния Тиранозавър рекс!

Трева

Издръжливата марихуана явно спокойно може да си вирее дори в канализацията! Предполага се, че някой, притиснат от властите, се е втурнал да изхвърли уликите в тоалетната и така семената покълнали и растенията се развили доста добре. Случката се разиграла в САЩ, щата Вашингтон. Когато водопроводчиците открили „плантацията“, останали втрещени. Да, това е почти невероятно, но пък съвсем реален факт!

Новородено бебе

През 2013 г. новородено бебе било открито в канализационна тръба в Китай. Твърди се, че 22-годишната майка на бебето е отишла до тоалетната, когато е започнала да усеща болка в стомаха, а след това детето неволно се е плъзнало в канализационната тръба и тя не е успяла да го спаси. По чудо детето оцеляло.

Гигантски блок мазнина

През 2014 г. огромен блок мазнина с размерите на Boeing 747 е бил в канализацията на западен Лондон. Блокът се образувал от горещо, течно хранително масло, което в контакт със студената вода в канализацията, се втвърдило.

Злато

Трудно е да си представим, че канализационните отпадни води могат да крият съкровища. Но водопроводчиците, които ремонтирали канализационните съоръжения в северозападната част на Токио се убедили с очите си, че това не е така. През 2009 г. в отходните канали на японския град те открили не просто едно-две бижута, а няколко килограма чисто злато!

Ръчна граната

Ръчна граната е открита в канализацията близо до центъра на Лондон. Водопроводчик, който отговарял за лондонския канализационен екип, намерил ръчна граната и веднага се свързал с полицията. Органите на реда я прибрали, но обявили, че всъщност не искат да знаят как гранатата е попаднала в канализацията.

Половин автомобил

Половината останки от Мини Купър били открити заседнали в канализационна тръба в Лондон. Така и никой не разбрал как половината част от колата е попаднала там.

Е, сега убедихте ли се, че едно рутинно отпушване на канали, може да разкрие невероятни находки? Разбира се, както се казва „не всеки ден е Великден“ и тези пикантерии не се случват ежедневно, но пък историите са така невероятни, че са достойни за сценарий на холивудски филм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!