Жребият разреши драмата с "Лудогорец" и Роджър Уотърс

Николаос Цитиридис 09 август 2013 в 13:20 7974 13

Лудогорец ще играе пръв в плейофите за ШЛ и така няма да попречи на концерта на Роджър Уотърс
Лудогорец ще играе пръв в плейофите за ШЛ и така няма да попречи на концерта на Роджър Уотърс

Драмата кой да ползва националния стадион "Васил Левски" - "Лудогорец" или Роджър Уотърс - бе разрешена от жребия за Шампионската лига. Мачът ще се играе десетина дни преди концерта и двете събития няма да се застъпят.

Жребият бе изтеглен в 13 ч днес и отреди тимът от Разград да бъдат домакини още в първата среща, която ще се играе на 20 или 21 август в София. Тимът на Кирил Домусчиев ще се изправи срещу швейцарския Базел в мачовете от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Концертът на Уотърс е на 30 август.

По-рано тази седмица остро изказване на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев повдигна въпроси около провеждането на концерта на легендата Роджър Уотърс и домакинството на футболния тим. Гнева му подкрепи и спортният министър Мариана Георгиева. Организаторите на концерта на свой ред обявиха, че няма да отстъпят, защото са ангажирали стадиона още през октомври 2012 г.

"Споделям гнева на българския шампион „Лудогорец“ и на спортната общественост в България заради риска първият ни футболен тим, класирал се след 2006 г. за такава фаза на шампионската лига, да не играе на родна земя и пред родна публика с поредния си съперник", заяви Георгиева вчера.

Домусчиев пък се зарече да премести футболните си инвестиции в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!