Босът на "Лудогорец" изригна срещу Роджър Уотърс, взел му стадиона

OFFNews 08 август 2013 в 09:06 7614 61

Кирил Домусчиев
Кирил Домусчиев

Собственикът на футболния тим "Лудогорец" Кирил Домусчиев избухна срещу легендата на Pink Floyd Роджър Уотърс, защото е ангажирал за концерта си националният стадион "Васил Левски" на датата, когато отборът от Разград трябва да е домакин на среща от Шампионската лига.

Последните мачове за плейофите на ШЛ ще се изиграят на 28 август. Концертът на Уотърс е на 30 август, но екипът на Уотърс е ангажирал стадиона и за десетина дни преди шоуто, за да бъде построена сцената.

Това изправя "Лудогорец" пред възможността да "домакинства" в чужбина, тъй като у нас има само един сертифициран стадион за този етап на Шампионската лига и това е "Васил Левски".

Домусчиев определи това като "пълен парадокс" и се закани да премести футболните си инвестиции в друга страна, ако не се намери решение и се наложи отборът да приеме следващия си противник в Шампионската лига в съседна страна.

"Ръководството на Националния стадион и съответно фирмите, които управляват спортните ни бази, знаят, че това е единственото съоръжение в България, което е лицензирано от УЕФА за мачове в Шампионската лига и плейофи за Шампионската лига. Не може в сезон, когато има евротурнири, това съоръжение да бъде отдадено за период от около 10 дена за някакъв концерт. Извинявайте, но това не е нормално. Това е Национален стадион. Предполагам, че предназначението му е спорт и спортни мероприятия. Ние трябва да заявим стадиона, на който ще играем в плейофа и започнахме да правим проучвания дали ще играем в Гърция, дали ще играем в Румъния… Това е пълен парадокс. Казвам ви, ако се наложи да играем в Румъния или Гърция, при всички положения ще преместя инвестициите си във футбола в друга държава. Това е безсмислена работа", заяви още  Домусчиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!