"Лудогорец"-Роджър Уотърс - 1:1

OFFNews 08 август 2013 в 11:11 8365 47

Роджър Уотърс.
Роджър Уотърс.

Мачът на "Лудогорец" от Шампионската лига ще бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски", независимо коя дата ще отреди жребият, гарантира днес в съобщение до медиите спортният министър Мариана Георгиева.

Казусът около футболната среща възникна, след като стана ясно, че датата на концерта (30 август) може да съвпадне с мача на разградския тим от Шампионската лига. Кога точно ще е срещата, ще стане ясно на 9 август (петък), когато се тегли жребий. Стадион "Васил Левски" обаче отдавна е ангажиран от организаторите на концерта на Роджър Уотърс за около седмица, тъй като са нужни 4-5 дни за изграждане на сцената и още 2-3 за разглобяването й.

„Няма никаква драма по повод домакинството на „Лудогорец” в плейофите за Шампионската лига. То ще бъде на Националния стадион „Васил Левски”. Веднага след като разбрах за този казус, разпоредих да се направи всичко възможно, датата за домакинството на нашия шампион да бъде запазена само за футболната среща. Националният стадион е единственото спортно съоръжение, лицензирано от УЕФА за футболни турнири, затова на него ще се играе футбол - заяви министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева. - Искам да успокоя хилядите български фенове от София, Разград, Пловдив, Бургас, че ще могат да гледат на живо домакинския мач на „Лудогорец”, както ще определи жребият на турнира”.

Босът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев избухна срещу резервацията на националния стадион за периода, когато се очаква отборът му да е домакин на важния мач. Проблемът е, че това е единственият сертифициран български стадион за подобни срещи. Последните мачове за плейофите на ШЛ ще се изиграят на 28 август. Реално възможността стадионът да е зает, е 50:50. Може жребият да отреди срещата да е седмица по-рано и тогава графикът няма да ощети никого.

Афектиран, Домусчиев определи като “пълен парадокс” ситуацията и се закани да премести футболните си инвестиции в друга страна, ако не се намери решение и се наложи отборът да приеме следващия си противник в Шампионската лига в съседна страна.

Макар че увериха, че мач ще има, от министерството не обясниха как ще бъде разрешен казусът, ако датите съвпаднат. Оттам казаха, че предпочитат да изчакат жребия.

В същото време пред OFFNews Ина Ковачева от "София мюзик ентърпрайсиз" също коментира, че концерт ще има и той ще бъде на националния стадион. "Нямаме План Б", лаконична бе тя.

Съществува опцията отборът да се разбере със съперника да размени домакинството и гостуването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!