Вижте как ще изглежда кръстовището на "Гешов" и "България" (снимки)

Нели Чолашка 27 февруари 2013 в 14:28 24191 13

Проектът на кръстовището на
Проектът на кръстовището на "България" и "Гешов".

Проектът за ремонт на кръстовище на булевардите "България" и "Гешов" предвижда то да е на две нива, като горното ниво да е кръгово движение.

Проектът беше представен днес от инженер Сергей Стойков от фирмата-изпълнител "Балканстрой".

Ремонтът ще струва 22.484 млн. лв. и по договор трябва да продължи 230 дни.

Финансирането е осигурено - от бюджета на общината и със заем от ЕИБ, но все още не е ясно кога точно ще започне, защото не са минали всички съгласувателни процедури.

Амбицията ни е строителството да започне във втората половина на годината и догодина през пролетта или най-късно лятото да е готово кръстовището, уточни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.

Горната част на кръстовището ще е стоманенобетонна конструкция, закачена на ванти (стоманени въжета), обясни инж. Стойков.

Избран е този вариант, защото при измерването на трафика в района станало ясно, че четирите леви завоя на сегашното кръстовище са еднакво натоварени. 

В долното ниво няма да има ляв завой, а на бул. "Гешов" срещу Центъра по хигиена ще има надлез за пешеходците, за да бъде премахнат светофарът там.

Тролеите 2 и 9 ще продължат да се движат, трамвай 7 също, като това лято релсите на линията ще бъде подновени по друг проект. 

Кръстовището няма да бъде затворено по време на ремонта, но със сигурност ще е доста блокирано, предупредиха от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!