Венелина Гочева е новият собственик на "Труд" и "24 часа"

30 април 2013 в 17:04 6057 4

Венелина Гочева Снимка: БГНЕС
Венелина Гочева Снимка: БГНЕС

Дългогодишният главен редактор на вестник "24 часа" Венелина Гочева е новият собственик на два от най-големите национални всекидневници - "Труд" и "24 часа".

Това става ясно от вписана промяна в Търговския регистър и от постъпило съобщение в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за образуване на производство за разрешаване на концентрация.

Според съобщението на КЗК, публикувано на 30 април, компанията на Гочева „Про Нюз България” АД има намерение да придобие съвместен контрол върху „Медийна група България-Холдинг” ООД, издаваща двата вестника.

„Про Нюз България” АД е създадено за целите на сделката, не осъществява стопанска дейност и се контролира еднолично от г-жа Венелина Гочева, се казва в съобщението на КЗК.

В съвета на директорите на новото дружество собственик на двата вестника освен Венелина Гочева влизат адвокатите Мариус Величков и Ангел Ризов.

Ключова роля в сделката изигра "Инвестбанк", която подписа договор за цесия с "Уникредит". С договора "Инвестбанк" придобива дълга от 15 млн. евро, който вестникарската група имаше към „Уникредит Булбанк”. След договора за цесия между двете банки Полиграфическият комбинат (в който се помещават редакциите и печатницата) беше ипотекиран срещу кредит от 11,7 млн. лева, отпуснат от фирмата на Венелина Гочева "Нюз про" ООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови