"Труд" и "24 часа" прехвърлени на Инвестбанк, Гочева дала 11 млн. заем на вестника си

04 декември 2012 в 21:35 4509 2

Венелина Гочева Снимка: БГНЕС
Венелина Гочева Снимка: БГНЕС

Уникредит Булбанк - кредиторът, в който е заложена "Медийна група България холдинг", е прехвърлил заема от 10 млн. евро на "Инвестбанк", съобщава capital.bg.

Холдингът издава българските всекидневници „Труд” и „24 часа”.

Бившият главен редактор на "24 часа" Венелина Гочева е официално вписана като управител на компанията.

Миналата седмица частен съдебен изпълнител е вдигнал запора, който имаше над дяловете на Любомир Павлов в холдинга заради негов дълг от 1 млн. евро към издателя Недялко Недялков.

През септември фирмата "Нюз Про" ООД, в която Венелина Гочева е основен акционер, е дала заем от 11.7 млн. лв. на "Медийна група България холдинг" срещу ипотеката на сградата на полиграфическия комбинат и земята под него.

На 15 ноември "Нюз Про" прави второ вписване в регистъра на ипотека, този път срещу заем от 1.7 млн. лв, пише capital.bg.

Съдружници в „Медийна група България холдинг" към момента са бизнесмените Огнян Донев и Любомир Павлов (с общо 83%). Фирмата "БГ Принтмедия" има 17%. В това дружество 47% са на Любомир Павлов, а останалите 53% се държат от австрийското "БГ Приватинвест Гмбх", в което акционери са Христо Грозев и Карл Хабсбург.

Фактическото прехвърляне на дяловете на Донев и Павлов ще може да се случи чак когато над тях бъде вдигнат запорът, който беше наложен по искане на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!