Варна избира нов кмет на 30 юни

Последна промяна на 16 април 2013 в 16:44 1484 5

Блокадата пред община Варна. Снимка БГНЕС
Блокадата пред община Варна. Снимка БГНЕС

Изборите за нов кмет на Варна да се проведат на 30 юни, предложи Общинската избирателна комиция на днешното си заседание.

Предложението ще бъде изпратено до Централната избирателна комисия (ЦИК), която трябва в едноседмичен срок да се произнесе дали одобрява датата. Ако това стане факт, в 14-дневен срок президентът ще трябва да издаде указ за насрочване на частични местни избори. Вотът не може да се проведе по-рано от 50 дни от датата на самия указ, уточни говорителят на ОИК Кристиян Богоев

Варна ще избира нов градоначалник, след като дългогодишният кмет Кирил Йорданов подаде оставка на 19 март 2013 г. след силен граждански натиск. Варненци се обявиха против кмета Йорданов и господството на икономическата групировка ТИМ. Напрежението ескалира особено след смъртта на самозапалилия се Пламен Горанов.

В момента временно изпълняващ длъжността кмет на Варна е Христо Бозов

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2013 в 10:14

Оффнюз, айде стига сте се вживявали :) Всяка втора статия ви е за тим, какъв ви е проблемът с тях?
А между временно рекламки на цкб и бг еър... смешници!

17.04 2013 в 08:48

Няма смисъл да се занимаваш да обясняваш. Интелигентният човек се различава от "овцата" по това, че може да мисли, да анализира, да търси и да намира сам отговорите, а не да чака подкупените медии да му смилат и да му наливат информацията, както на тях им е удобно. Който е имал нужда и е проявил желание да разбере какво се е случило с Пламен, го е направил и е разбрал какво е пишело на плаката му, как и защо е решил да сложи край на живота си и дали изобщо е искал да сложи край на живота си. Аз не искам да натрапвам моето мнение, само мога да кажа на хората да се информират самостоятелно и от първоизточниците, а не да се оставят да ги манипулират.

16.04 2013 в 17:51

Нямам идея кой каква кръв е проливал, но определено съм съгласна, че не може исканията на една нищожна група хора да бъдат представяни като такива на цялата общественост. А мнението, че Пламен се бил запалил заради тях вече е много разпространено и медиите често го натрапват, пък то няма нищо общо с реалността. На много места го има плаката му и се вижда ясно какво е искал.

16.04 2013 в 17:34

И кой е "мокрото", Кирлив Йорданов ли? Или Т И М? Тези последните са "мокри" със сигурност, да. С кръв. Щото не знам още някой да е завоювал ресурсите на цяла държава без кръв. Ти знаеш ли?? Пардон, не те питам. Единствената достоверна информация, която може да се получи от теб е, че си се пръкнал във Варна.

16.04 2013 в 16:59

"Варненци се обявиха против кмета Йорданов и господството на икономическата групировка ТИМ." Кои са тези "Варненци" под общ знаменател? Аз се смятам за кореняк варненец и не се припознавам в тия дето са се "обявили". Все търсим някой друг да ни е виновен за дереджето, а то покрай сухотото и мокрото гори...