200 варненци не пускат общинарите, докато не подадат оставки (видео)

OFFNews Последна промяна на 27 март 2013 в 09:36 851 3

200 варненци чакат оставки в общината. Снимка БГНЕС
200 варненци чакат оставки в общината. Снимка БГНЕС

Около 200 протестиращи варненци влязоха тази сутрин в заседателната зала на Общинския съвет и се заканиха да не допуснат съветниците да излязат от сградата, докато не подадат оставки.

15 минути след 9 ч започна извънредната сесия на Общинския съвет във Варна. В предварителния дневен ред бе предвидено съветниците да изберат временен кмет, който да управлява града до провеждане на частични местни избори. Най-вероятно тази точка от дневния ред ще бъде отложена, докато Административният съд не разгледа 4-те постъпили в последния възможен момент жалби от граждански организации срещу решението на кмета Кирил Йорданов да подаде оставка.

Гражданите носят плакати с призив "Да изхвърлим боклука от Общината", а при влизането на всеки съветник в залата се чуват подмятания от рода на "Усещате ли народната любов?", "Виждате ли колко ви обичаме?"

Протестиращите в залата коментираха, че за тях не е от значение дали ще има вот за временен градоначалник, тъй като и сега един от заместниците на Йорданов - Христо Бозов, изпълнява длъжността кмет. Очакванията са именно той да бъде избран и за и.д. кмет от Общинския съвет до изборите, които ще са евентуално в края на юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 13:09

Борисов си отива след масови бунтове. За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни - 100 000, от които младежи. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. А колко са крали не е истина! НИКОГА повече ГЕРБ!
Аз лично най-харесвам кандидатурата на Илияна Йотова - тя е най-успешният ни евродепутат, а и от скоро зам председател на еврокомисията за борба с мафията и корупцията. След Боковите хуни точно такъв човек ни е нужен

27.03 2013 в 12:01

... а ти си платен драскач, най-вероятно...

27.03 2013 в 11:13

Кому е необходима оставката на Общинският съвет въобще не е ясно. Двеста човека не могат да изразяват интересите на 350 000 жители на Варна. Тези протестиращи не предлагат никаква алтернатива, защото са неграмотни във всякакъв смисъл на думата.
 
X