200 варненци не пускат общинарите, докато не подадат оставки (видео)

OFFNews 27 март 2013 в 09:36 1264 3

200 варненци чакат оставки в общината. Снимка БГНЕС
200 варненци чакат оставки в общината. Снимка БГНЕС

Около 200 протестиращи варненци влязоха тази сутрин в заседателната зала на Общинския съвет и се заканиха да не допуснат съветниците да излязат от сградата, докато не подадат оставки.

15 минути след 9 ч започна извънредната сесия на Общинския съвет във Варна. В предварителния дневен ред бе предвидено съветниците да изберат временен кмет, който да управлява града до провеждане на частични местни избори. Най-вероятно тази точка от дневния ред ще бъде отложена, докато Административният съд не разгледа 4-те постъпили в последния възможен момент жалби от граждански организации срещу решението на кмета Кирил Йорданов да подаде оставка.

Гражданите носят плакати с призив "Да изхвърлим боклука от Общината", а при влизането на всеки съветник в залата се чуват подмятания от рода на "Усещате ли народната любов?", "Виждате ли колко ви обичаме?"

Протестиращите в залата коментираха, че за тях не е от значение дали ще има вот за временен градоначалник, тъй като и сега един от заместниците на Йорданов - Христо Бозов, изпълнява длъжността кмет. Очакванията са именно той да бъде избран и за и.д. кмет от Общинския съвет до изборите, които ще са евентуално в края на юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!