Съдът във Варна решава за оставката на Кирил Йорданов

Последна промяна на 27 март 2013 в 08:26 1258 4

Кирил Йорданов обявява, че подава оставка. Снимка: Булфото
Кирил Йорданов обявява, че подава оставка. Снимка: Булфото

Очаква се днес Административният съд във Варна да разгледа четирите жалби срещу прекратяването на мандата на кмета Кирил Йорданов. Решението бе на Общинската избирателна комисия. То бе взето, след като Йорданов подаде оставка под натиска на мащабни протести.

На 19 март членовете на ОИК гласуваха с пълно мнозинство оставката на вече бившия кмет. От 19-ти започна да тече 7-дневният срок за нейното обжалване пред Варненския административен съд.

В последния момент бяха внесени четири жалби: от Протестантската евангелска общност, спортния клуб за бойни изкуства “Сторм” и Тракийското дружество “Капитан Петко войвода”, а в последните минути постъпи и обжалване от група граждани на Варна.

Общите мотиви и в четирите документа са, че ОИК не е спазила процедурни срокове. Посочен е и друг мотив – липса на доказателства, че повечето от гласувалите за Йорданов на последните избори сега не го подкрепят.

Жалбите на практика блокират планираното за днес решение на общинския съвет в града за определяне на временен градоначалник.
 
Протестите във Варна продължават. Хората на улицата искат оставка на целия общински съвет.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 11:15

ма какъв съд какви пет лева бе! Момче се запали заради тая оставка сега са тръгнали да го връщат тоя нещастник по втория начин.Съда няма ли си друга работа?
Е това е то мафия - престъпни крадци политици + логистична поддържка от сьд и прокуратура.
Ще му гледали оставката смех!

27.03 2013 в 09:47

Не са продажници,защото и те като Кирчо не продават ,а само прибират пък ние им го плащаме като турнат накрая чертата

27.03 2013 в 09:37

Те няма толкова наглост повсеместна. Ако искат доказателства- пускаш Кирчо сред народа с тетрадка и моливче сам да си води анкетата, да видим дали ще може да направи три крачки без да му омекнат коленцата от народната либофф.

27.03 2013 в 08:31

Продажници!