VAIO Duo 11 - новият хит на Sony

19 ноември 2012 в 12:50 3131 3

VAIO TM Duo 11
VAIO TM Duo 11

Дългоочакваното предложение на Sony - VAIO™ Duo 11 – от ноември е и на българския пазар.

Хибридният ултрабук с приплъзваща се клавиатура комбинира продуктивността на многофункционалния компютър с удобството на таблета.

Това е факт, благодарение на няколко иновативни хитринки. Дизайнът Surf Slider™ преобразува многофункционалния Ultrabook™ компютър в таблет само с едно движение. Освен това VAIOTM Duo 11 е супер тънък и лек – тежи само 1,3 кг за сметка на 18 мм дебелина.

Феновете му ще се радват на широк 29.4cm (11.6”) Full HD сензорен екран. Друга симпатична екстра е цифровата писалка, с която можете удобно и прецизно да пишете на ръка.

Новият „компютър в таблет“ е произведен в Япония – факт, който значи само едно – сигурно качество.

VAIOTM Duo 11 лесно се ползва като интуитивен таблет със сензорен екран. Със своя модерен Surf Slider™ дизайн, мощният компютър VAIOTM Duo 11 превключва плавно между компютър и таблет, за да осигури най-удобния за притежателя си начин на работа.

Докато пътувате, може да го ползвате с една ръка като таблет, за да сърфирате в мрежата или да се наслаждавате на музика и видеоклипове. Когато сте в офиса, издърпвате клавиатурата и използвате устройството като многофункционален компютър, снабден с процесори Intel® Core™ от най-ново поколение.

VAIOTM Duo 11 поставя докосването и писането на ръка по екрана в основата на работата с Windows 8. Можете да пишете, скицирате и работите с медията и приложенията върху чувствителния, сензорен, супер ярък Full HD OptiContrast™ панел. Уникалната, отчитаща различния натиск на ръката цифрова писалка, осигурява приятното, изразително чувство от писането на ръка директно върху сензорния екран. Можете да пишете бележки, да скицирате диаграми или да оградите ключови пасажи от вашата презентация бързо, без почти никакво забавяне. Умното разпознаване на текст дори ви позволява бързо да преобразувате ръкописните бележки в текст за по-лесно архивиране и търсене.

Възможността да сменяте връхчетата на писалката ви позволява да избирате измежду твърдо или по-меко писане. С избраните приложения VAIOTM Duo 11 дори разпознава кога пишете, като игнорира натиска на дланта ви върху сензорния екран.

Споделянето на снимки и видеоклипове е удоволствие на супер яркия 29.4cm (11.6”) Full HD OptiContrast™ панел*. Приятелите и семейството ви ще се радват на детайлни, висококонтрастни снимки с широк зрителен ъгъл - дори когато сте навън на ярка дневна светлина.

Благодарение на функцията Quick Boot за няколко секунди компютърът се активира и е готов за работа. Когато ви е нужна почивка, VAIO влиза в икономичен режим на "дълбок сън", като запазва вашите документи. С функцията Бързо събуждане + Eco компютърът е готов за незабавна работа, точно както сте го оставили.

Допълнителната плоска батерия удължава живота на вградената батерия и също съдържа специално място за съхранение на цифровата писалка.

Независимо от своя тънък дизайн, VAIOTM Duo 11 е готов за бизнес употреба с всички необходими интерфейси, включително Bluetooth® Smart Ready, USB 3.0, HDMI, Ethernet и VGA видео изходи. Не са ви необходими допълнителни адаптери, за да свържете проектор или помощен монитор: всичко това е осигурено.

Налични са разнообразни приложения, така че да получите максималното от това, което предлага VAIOTM Duo 11.

Функцията Active Clip™ ви позволява лесно да изрежете снимки и графики, без да е необходимо да притежавате специални умения за редактиране на изображения. Просто очертайте грубо около контурите на избраната снимка с цифровия стилус. Active Clip™ използва технология, разработена от Sony, която автоматично разпознава контурите и изрязва фона. След това поставете ясно очертаното изображение направо в желания документ или презентация.

‘Note Anytime for VAIO’ ви позволява да правите ръкописни записки по всяко време... така, сякаш използвате истинска тетрадка**.

Съществува също и допълнение за PowerPoint, което внася допълнително въздействие и интерактивност на вашите презентации. Използвайте цифровата писалка, за да подчертаете най-важните точки, за които говорите и по този начин ще приковете вниманието на вашите слушатели.

VAIOTM Duo 11 осигурява също богат набор от забавления в мрежата.

Благодарение на функциите на Sony за работа с едно докосване (One-touch*) можете лесно и бързо да се наслаждавате на музика и снимки от всички NFC (безжична свързаност с малък обсег) активни устройства Sony. Просто докоснете едното устройство с другото и незабавно ще осъществите безжична връзка, без да е необходимо да извършвате Bluetooth или Wi-Fi настройка. Например, ще можете лесно с помощта на функцията One-touch да продължите да слушате музика, записана на вашия VAIO през Bluetooth® слушалки или говорители.

 * Функцията One-touch на Sony включва технология Near Field Communication (NFC) (безжична свързаност с малък обсег).

** Това приложение ще бъде достъпно за сваляне от интернет след датата, на която ще бъде пуснат в продажба VAIOTM Duo 11

 

Производителят пуска и три нови приложения на Sony, които са достъпни за безплатно сваляне от интернет.

Приложението ‘Music’ (Музика) ви позволява да се наслаждавате на вашата колекция от музика с превъзходно качество на звука благодарение на xLoud и ClearPhase.

Приложението ‘Album’ (Албум) прави разглеждането, сортирането или споделянето на снимки и видеоклипове забавно и интуитивно. Лесното споделяне ви позволява да "хвърлите" или да пуснете лични снимки, видео съдържание и други данни на DLNA съвместими телевизори с голям екран.

Допълнителните аксесоари включват защитно фолио за екрана и подходяща чанта, перфектното решение да предпазите VAIOTM Duo 11, докато пътувате.

Новият хибриден Ultrabook компютър VAIOTM Duo 11 ще бъде пуснат за продажба в България през ноември 2012 г. на цена от 2599 лв.

 

* Екранът се измерва по диагонал.

Модел

VAIOTM Duo 11

Процесор

Intel® Core™ i5-3317U

Операционна система

Windows 8

Памет

4GB DDR3L 1600MHz SDRAM

Твърд диск

128GB SSD

Екран

29.4cm (11.6”) OptiContrast™ панел;

Full HD (1920x1080) с широкоекранно (16:9) съотношение; капацитивен сензорен екран

*”OptiContrast” е търговска марка на Sony Corporation

Графична карта

Intel® HD Graphics 4000

Други

WLAN 802.11a/b/g/n; Bluetooth® Ver. 4.0 + HS; USB 3.0 (x1), USB 3.0 с USB зареждане (x1); HDMI изход; стерео говорители с xLOUD™; HD уеб камери (x2, отпред и отзад),захранвани от ‘Exmor for PC’ (2.07 мегапиксела); Сензори (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass); бутон Windows; бутон за забрана на автоматичното завъртане на екрана; цифров стилус; допълнителна батерия

Размери (ДxВxШ)

Прибл. 320 mm x 17.85 mm x 199 mm

Тегло

Прибл. 1.3kg (със стандартната приложена батерия)

 

Техническите характеристики и функциите се различават в зависимост от модела. Моля, посетете VAIO laptops за по-подробна информация.

 

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!