Уволниха шефа на националния стадион дни след концерта на Уотърс

OFFNews 05 септември 2013 в 16:30 14506 40

Надписът
Надписът "Оставка" на стената на Уотърс

Дългогодишният управител на Националния стадион „Васил Левски“ Антон Попов е бил освободен вчера без мотив. Попов, който управляваше стадиона в последните 29 години, е бил освободен без професионални мотиви от новоназначения шеф на дружеството „Национална спортна база“ на спортното министерство Марио Примджанов (в активите на спортната база са още зала „Арена Армеец“, плувният комплекс „Диана“, тренировъчният комплекс „Белмекен“ в Рила, Дворецът на спорта във Варна и др.)

Раздялата е без професионален мотив и е по регламент, който позволява всеки нов началник на НСБ да сформира свой екип в рамките на 9 месеца.

"Много бях изненадан, разочарован съм и съм обиден, защото животът ми мина на този стадион - разказа бившият вече управител, цитиран от "Стандарт". В продължение на 29 години работих без проблем с всички министри и ръководители на спорта още от времето на Тодор Живков до сега... Никога не съм членувал в политическа партия", завърши Попов, който оглавява и синдикалното дружество към стадиона.

"Ще кажа само, че Антон Попов е прекалено добър и напоследък не е успял да контролира добре хората си. Той много добре знае какво имам предвид, коментира Марио Примджанов.

OFFNews се свърза с "Национална спортна база", но директорът й бе в среща и до момента нямаме коментар какви са мотивите му да смени Попов.

Шефът на стадиона бе уволнен дни след шоуто на Роджър Уотърс, на което присъстваха около 50 хиляди души. Освен с присъствието и изпълнението на Уотърс, събитие сам по себе си, и зрелищното шоу, вечерта ще бъде запомнена и с надписа „оставка“ на стената, изписан след стиха „Mother, should I trust the government“ (Майко, трябва ли да вярвам на правителството). Акцията на Уотърс на другия ден стана обект на масирана медийна манипулация и критика от изданията, близки до властта.

Все още на поста на Попов не е назначен нов управител на стадиона.

Марио Примджанов е близък до бившия спортен министър Васил Иванов – Лучано и управляваше спортната база и в периода 2001 – 2005 г. (правителството на НДСВ и ДПС). Той бе върнат начело на дружеството през юли от спортния министър Мариана Георгиева (която е назначение на ДПС).

От самото начало на управлението си Георгиева назначи на ключови постове в министерството си хора, близки до Делян Пеевски и ДПС. В директорския борд на Национална спортна база например влезе Николай Боршуков, който бе главен секретар на министерството при Лучано. По-късно Боршуков стана шеф на държавния резерв на пряко подчинение на Пеевски, който тогава бе зам.-министър на бедствията и авариите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!