Напиши в Гугъл "оставка" и виж към кой сайт води

Симона Костадинова 04 септември 2013 в 17:55 20959 32

Резултатът в Google
Резултатът в Google

Отворете Гугъл (google.bg) и в полето за търсене изпишете думата "оставка" на кирилица.

Може би ще очаквате най-голямата интернет търсачка да ви отведе към сайт на протеста или най-много към концерта на Роджър Уотърс.

Нищо подобно. Според Гугъл сайтът, който най-добре кореспондира с думата "оставка" е официалният сайт на българското правителство government.bg.

OFFNews научи за любопитния резултат от най-съвършената за момента система за търсене преди малко от наш читател. Според него това се случва от около една седмица.

Как е постигнат подобен резултат към момента е тема на спекулации. Специалисти по SEO оптимизация, с които OFFNews се свърза, твърдят, че най-вероятно това е блестяща кампания на протестиращите, умело запазена в тайна. Те предполагат, че много хора в кратък период от време в много сайтове и форуми върху думата "оставка" са поставили линк към официалния сайт на правителството.

Така роботите на Гугъл автоматично са асоциирали думата "оставка" със страницата.

Има и още един вариант, но той звучи в сферата на големите конспирации. Администраторът на всяка една страница може да плати на Гугъл пари, ако иска за известно време неговият адрес да се асоциира с избрана от него ключова дума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!