SME: Уотърс сам избра надписа "Оставка"

31 август 2013 в 18:13 10090 42

Роджър Уотърс в София  Снимка:Сергей Антонов
Роджър Уотърс в София Снимка:Сергей Антонов

Политизирали сме THE WALL? Ние нямаме никаква намеса в сценария и идеите на албума и шоуто.

Така организаторите на концерта на Роджър Уотърс Sofia Music Enterprises (SME) отговориха на нападките във Фейсбук страницата си за това, че именно те са предложили на басиста на Пинк Флойд по време на концерта му на сцената да се появи надписът "Оставка". 

Читателката Савина Петрова късно снощи е написала коментар под снимка от концерта: "Жалко. Политизирахте и малкото хубави неща, които ни бяха останали". В отговор от компанията твърдят, че Уотърс сам е определил какво да се появи на мултимедията и какво да бъде посланието му към българската публика. Георги Илиев, който се е представил като гид, работещ за компанията, е отговорил: "Искам да потвърдя, че идеята, за това принадлежи изцяло на Роджър Уотърс!"

Надписът "Оставка" по време на концерта на Уотърс в София събуди вълна от негативни реакции и коментари. Първата гневна реакция дойде от Мишо Шамара, който обяви британския музикант в това, че му е платено, за да се появи призивът върху стената. “Бойковите телевизии почти месец ни обясняваха колко велик спектакъл ще е СТЕНАТА хахаха . Още тогава си знаех че Герги Уотърс ще вика оставка хаха . Но си траех ако случайно тъпака не се е сетил да не се сети Но явно Сашето Безуханова му е дала тоя съвет да хвърлят едни милиони да кажат на хората в България да свалят демокрацията и да върнат ДИКТАТУРАТА хаха", коментира снощи във Фейсбук той.

Журналистката от списание "Тема" Любослава Русева коментира в подобен контекст: "Само да ви кажа: надпис ОСТАВКА на концерт на Роджър Уотърс струва пари. Мнооого пари. Ненавиждам правителството "Орешарски", но ненавиждам и подобни номера. Ако някой иска да вземе властта и в момента ни говори за принципи, нека се яви на избори с партията СИ. Плутократичният модел (по авторите на Харта 2013) няма да се разгради по тертипа на плутократите. Ще се разгради с хора, които нямат наглостта да говорят за "концептуално изкуство" и са достатъчно отвратени от цялостното статукво - политическо, икономическо и "интелектуално". Моят апел е да се разкарате и да им дадете шанс, защото вие (вкл. аз) се провалихте."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!