Турция и България ще обсъдят проблемите на превозвачите на 28 май

Елица Мартинова 24 май 2013 в 13:32 1275 0

ТИР-ове на турската граница.
ТИР-ове на турската граница.

Експертни групи от България и Турция ще се срещнат в Истанбул на 28 май, за да обсъдят проблемите на превозвачите от двете държави. Това съобщи министърът на транспорта, мореплаването и съобщенията на Турция Биналъ Йълдъръм.

На пресконференция в петък той заяви, че преди дни в Лайпциг е разговарял със служебния минстър на транспорта Кристиан Кръстев във връзка с превозите през българо-турските гранични пунктове.

OFFNews припомня, че през последните седмици ситуацията на граничните пунктове се изостри заради недоволството на българските превозвачи. Те протестират, защото според тях турските власти оказват неоправдан натиск над родните камиони, с което затрудняват работата на спедиторите.

На пресконференцията в петък турският министър даде информация за мерките, които властите в Анкара ще предприемат за летния сезон. Биналъ съобщи, че Турция ще следи строго българските пътища, през които минава маршрутът на турските летовници.

"Отсега нататък ще прилагаме по-строг контрол по пътищата. Специално в България в сравнение с миналото, произшествията, свързани с турски граждани при преминаването им през тази страна, намаляха. Но все още има проблеми. Моят колега, българският министър на транспорта, обеща, че ще се отнасят по-строго към тези проблеми. След като в България бъде избрано новото правителство, може да обсъдим подробно този проблем", каза турският министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови