Транспортният министър заплаши Турция с ответен удар

Последна промяна на 18 май 2013 в 14:28 2954 4

Кристиан Кръстев. Снимка: Сергей Антонов
Кристиан Кръстев. Снимка: Сергей Антонов

Имаме указание на премиера ако дипломатическите мерки не помогнат, да приложим реципрочни мерки срещу турските превозвачи. Това заяви транспортният министър Кристиян Кръстев пред Дарик.

„Между България и Турция има определен брой разрешителни, които се предоставят от турска страна на българската автомобилна администрация и респективно от българска страна към турската автомобилна администрация. Това е по международна спогодба, те се разпределят два пъти в годината. И когато се изчерпят нашите разрешителни за трета страна, ограничават нашите превозвачи и ние не можем да им ги предоставим”, обясни министърът.

Кръстев поясни, че по непотвърдена информация шофьори от съседни държави като Сърбия, също са третирани по този начин.

„Това е указанието на премиера - ако не намерим дипломатически начин за решаване на казуса, да приложим реципрочни мерки”, категоричен беше министърът. „Това е възможно, но не е добра европейска практика”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2013 в 16:18

Браво на правителството! Така се прави - пълна реципрочност - те ни цакат, ние цакаме. Това е държава! Държавата е на 8 млн. българи и не можем да позволяваме някакви хора да ни изнудват. В живота има един термин "взаимност". Аз завися от теб ама не забравяй, че и ти зависиш от мен. Браво на правителството - само твърдо. Ще клекнат, няма де да ходят! Ние сме в по-силната позиция от турските изнудвачи. Трябва само търпение и устойчивост. Ще клекнат. Не им е за първи път.

18.05 2013 в 15:50

Кой си ти, че да отвръщаш на удара бе другарю Кръстев? По-добре отговори защо си опънал чадър над корумпираните управители в БДЖ? И на теб ли се отчитат колкото и на Московски?

18.05 2013 в 15:36

Каква е тази шибана система и кой я измисли? Няма ли друг начин да се уредят нещата?

18.05 2013 в 15:00

Аха, още колко седмици трябва да протестират хората на границата, докато разберете, че трявба да се наложат "реципрочните Ви мерки"??????
Спокойно, сега Бойко и ДПС идват на 21ви, да се надупят още по хубаво на Ердоган.. и да измизслят начин, да съботират протестите на превозвачите, с някое разделенеи между протестиращите