Турски премиер и шеф в ЕНП ще дадат едно рамо на ГЕРБ

05 април 2013 в 08:55 2835 4

Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов под логото на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Бившият турски премиер Месут Йълмаз ще е сред гостите от чужбина на Националната конференция на ГЕРБ в неделя -7 април, съобщава в. "Стандарт".

Очаква се на мероприятието да присъстват и шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента  Джоузеф Дол.

Националната конференция на партията ще е в зала "Арена Армеец" и се очакват над 15 хил. делегати от цялата страна.

На тази предизборна сбирка за първи път от 3 седмици ще се появи публично бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Последната му публична поява беше при предаването на поста на служебното правителство на 13 март. Няколко дни по-късно - на 17 март, Богоявление, той посети Ловеч с доста охрана.

В понеделник - 1 април, когато ГЕРБ обяви водачите на листите на партията, Борисов се появи в централата на партията в административната сграда на НДК, но не счете за нужно да се яви пред журналистите.

Очакват се засилени мерки за сигурност около зала "Арена Армеец" в неделя, предупредиха от ГЕРБ. В началото на годината на конференция на ДПС беше нападнат вече бившият лидер на ДПС Ахмед Доган.

Бойко Борисов има право на охрана от НСО година, след като е престанал да бъде премиер. От услугите на държавните охранители се ползва обаче и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов с мотива, че има заплахи за живота му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!