Стари муцуни в новите листи на ГЕРБ (видео)

Нели Чолашка 02 април 2013 в 14:23 4835 4

Цветомир Паунов и Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антнонов
Цветомир Паунов и Цветан Цветанов Снимка: Сергей Антнонов

ГЕРБ обяви за водачи на листите за предстоящите избори познати лица от партията, които бяха министри, зам.-министри, депутати или областни управители последните четири години. Изключенията са малко.

Очаквано лидерът на партията Бойко Борисов ще е водач на 25-и избирателен район в София и в Пловдив, за да е конкуренция на лидера на БСП Сергей Станишев и на актьора Стефан Данаилов.

Борисов се появи в централата на ГЕРБ преди шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов да обяви на брифинг водачите на листи, но не пожела да се появи пред журналистите.

Относно кандидатурата на Борисов Цветанов обясни, че на миналите избори лидерът им не е бил в листите, защото все още е бил кмет на София и не е искал да изоставя проблемите на града.

Самият Цветанов очаквано ще е на първо място в листите в Благоевград и във Велико Търново.

Бившата председателка на Народното събрание Цецка Цачева ще поведе листата в Плевен, а Искра Фидосова - в Монтана.

Бившите министри Ивайло МосковскиЛиляна Павлова, Томислав Дончев и Делян Добрев, които са в предизборния щаб на ГЕРБ, ще бъдат първи съответно в 23-ти район в София, във Варна, Габрово и Хасково.

Добрев ще е водач и в Перник, защото лидерката на местната структура Вяра Церовска си направила самоотвод, а Лиляна Павлова - и в Стара Загора.

От бившите министри водач на листа ще е и Тотю Младенов във Враца.

Зам.-министърката на екологията Ивелина Василева ще е начело на листите в Монтана, а зам.-финансовият министър Владислав Горанов - в София-област.

Бившият финансов министър Симеон Дянков, върху който беше стоварена вината за провала на управлението на ГЕРБ, няма да присъства в листите.

От депутатите на ГЕРБ в 41-то Народно събрание с честта да са водачи на листи са удостоени Владимир Тошев (Видин),  Румен Иванов (Добрич), Кирил Калфин (Кюстендил), Пламен Нунев (Русе), Стефан Господинов (Силистра), Десислава Танева (Сливен).

От бившите депутатит с челно място в листите се е уредила и балдъзата на Мирослав Найденов - Даниела Дариткова (Смолян).

Миро Найденов също щеше да е водач на листа, ако миналата седмица прокуратурата не му беше повдигнала обвинение за подкуп и злоупотреба с власт.

От областните управители, назначени от ГЕРБ, водачи на листи ще са Дончо Баксанов (Пазарджик), Здравко Димитров (Пловдив-област) и Валентин Василев (Разград).

Новите лица са шефът на областната дирекция на МВР в Шумен Любомир Христов, който ще е водач на листата в Шумен и треньорът по баскетбол Иван Чолаков, който ще оглави листата в Ямбол.

Полицаят е номиниран заради активна работа по делото "Килърите", обясни Цветан Цветанов.

От бившите министри в листите ще влязат и "тежката артилерия" на ГЕРБ Десислава Атанасова, и скулпторът Вежди Рашидов, но не като водачи, а ще са на трето място в листите в Русе и Пловдив.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!