Тръгва делото срещу чиновничката с 53 000 лв. бонуси

Елица Мартинова 20 май 2013 в 07:51 1717 0

Виолета Николова  Снимка: БГНЕС
Виолета Николова Снимка: БГНЕС

На 20 май ще се проведе първото заседание срещу бившия изпълнителен директор на Агенцията по вписвания Виолета Николова. Тя бе уволнена заради съмнения, че през 2011 г. сама си е дала бонуси в размер на над 50 000 лв.

Прокуратурата погна Николова през ноември 2011 г. Бившият шеф на Агенцията по вписвания е обвинена за това, че като изпълнителен директор на Агенция по вписванията, при условията на продължавано престъпление, Николова е  присвоила пари от държавния бюджет 53 000 лв., които са ѝ  поверени, за да ги управлява.

За да присвои парите, Николова е превишила властта си. С цел да набави за себе си, за Галена Славова, за Олга Стоянова и за Венелин Иванов облага – пари на обща стойност 53 000 лева, тя е  превишила властта си  и  е нарушила  конкретни свои служебни задължения, за условията и реда за начисляване и разходване на средствата за развитие на материалната база, за повишаване на квалификацията и за стимулиране на служителите от Агенцията по вписванията”, е записано в обвинителния акт.

На пресконференция, след като бе отстранена от Агенцията по вписвания, Николова сама призна, че през 2011 г. си е определила „допълнително материално стимулиране“. Тя подчерта обаче, че не се чувства виновна, а получените пари съответстват на усилията, които е положила като шеф на Агенцията по вписвания.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!