Фотографът на спящите полицаи съди МВР говорител

Последна промяна на 24 октомври 2012 в 10:30 2154 2

Фотографът на епичната снимка ще даде под съд МВР Варна.
Фотографът на епичната снимка ще даде под съд МВР Варна.

Варненецът, който засне спящи в патрулка полицаи, ще даде под съд говорителката на ОД на МВР в морския град. 

Боян Максимов се засегнал от думите на Калинка Пенчева, която пред журналисти го нарекла "селски глупак, който се чуди какво да прави".

Фотографът на спящите полицаи е бил извикан на разпит заради снимката, публикувана от него в социалната мрежа. Калинка Пенчева обясни, че служителите на реда, които патрулират, имат право на 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те можели да използват това време, както сметнат за добре.

Максимов каза още, че е изпратил заявление до вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов по Закона за достъп до информацията за подробности по инструкцията за патрулната дейност.

 "Аз не съм политическа фигура. Какво може да ми навреди на мен? Човек, който съди, се уповава на закона за Достъп до обществена информация, за да добие представа какви права имат някои хора над нас. Тази моя гражданска инициатива ми донесе негативи в личен план, но не съм наплашен. По-скоро съм шокиран", добави Боян Максимов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2012 в 17:16

Народната Милиция беше обвинила Емил Кошлуков във всички смъртни грехове - а се оказаха най-обикновенни компромати . . .

Комунистите нищо ново не научават и нищо
старо не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие на
България" или за "16-та република на СССР". Дерзайте, другари,
до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хванал
самолета.

24.10 2012 в 10:54

И КАК ИМА ПРАВО ДА СПИ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА ВЪВ ПОЛИЦЕЙСКАТА КОЛА НАЛИ МНОГО РАБОТАТ ТОВА СА ТЪРТЕЙ НА ДЪРЖАВАТА ВЪН ОТ ПОЛИЦИЯТА