След блокадата: Финансовата комисия гледа бюджета в 10 ч.

Елица Мартинова 30 юли 2013 в 07:46 1738 3

Народно събрание
Народно събрание

След блокатадата на парламента миналия вторник този път комисията по финанси е решила да бъде предпазлива и да разгледа на второ четене промените в бюджета в 10 ч.

Миналата седмица депутатите решиха да обсъждат ремонта на бюджета в 17 ч. и заседанието на комисията продължи до 19 ч. Това съвпадна с обичайните антиправителствени протести, което доведе до 8-часова блокада на Народното събрание.

Депутатите и синдикатите, дошли да обсъдят бюджета, останах блокирани в парламента до малките часове на следващия ден. Изглежда народните представители са научили урока си и този път ще разгледат темата рано сутрин и в другата сграда – на пл. „Княз Александър I”.

Вчера единствените противници на промените в бюджета – ГЕРБ, обявиха, че не са съгласни с ремонта на държавните финанси, но все пак ще внесат и свои предложения за промени.

Така дебатът против бюджета явно ще остане извън парламента. В понеделник от ДСБ обявиха, че в сряда, когато бюджетът ще влезе в пленарна зала на второ четене, ще организират обсъждане „за“ и „против“ измененията пред парламента. Тъмносиният лидер Радан Кънев покани депутатите, готови да защитят промените с аргументи, да излязат за 20 минути от пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!