„Синьо единство“ иска ротационни председатели в Реформаторския блок

Елица Мартинова 20 август 2013 в 13:30 1941 8

Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински
Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински

За ротационен принцип в председателството на Реформаторския блок се обявиха политиците от „Синьо единство“ на пресконференция в Пловдив днес.

Тяхната идея е всяка една от партиите да поема формалното ръководство на обединението на ротационен принцип.

Според хората, обединени около Надежда Нейнски, председателят на Реформаторския блок трябва да има определен във времето мандат и да развива предварително обявени приоритети.

От „Синьо единство“ обявиха, че са се разбрали с останалите партии решения да се вземат при пълен консенсус в новосформирания блок.

Друг въпрос, който партията ще постави по време на дискусиите, е създаването на общи критерии за разширяването на формацията.

Първоначално Реформаторският блок бе създаден от ДСБ, "Движение България на гражданите", "Зелените", "Синьо единство" и партия "Свобода и достойнство". Миналата седмица бе съобщено, че в обединението ще влязат още СДС и БЗНС. Тогава от Реформаторския блок съобщиха, че смятат да създадат общи регионални структури.

От "Синьо единство" обясниха също, че са изпратили запитване до останалите шест членуващи партии, в които са поставили въпроси, свързани с организирането на гражданското участие в Реформаторския блок.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови