Още 6 партии искат в Реформаторския блок

Последна промяна на 15 август 2013 в 15:49 13855 64

Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински
Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински

Още 6 партии проявяват интерес да се включат в Реформаторския блок. Това са Единната народна партия на Мария Капон, Български демократически форум, Радикалдемократическата партия в България, „Обединени земеделци“, НДСВ и БСДП.

Все още обаче не са започнали преговорите с шестте формации, уточни зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.

Днес петте партии от Реформаторския блок - „Движение България на гражданите“, „Демократи за силна България“, „Синьо единство“, „Зелените“ и Народна партия „Свобода и достойнство“ подписаха меморандум за присъединяването на СДС и БЗНС (с лидер Николай Ненчев) към блока.

Обединението на  партиите все още не представлява предизборна коалиция и в момента разговори за листи не се водят, каза Зеленогорски.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че преговорите за присъединяването към блока не са били лесни, но че в крайна сметка различнията са изгладени.

В текста на споразумението за присъединяване на СДС и БЗНС към Реформаторския блок се посочва, че седемте формации споделят "отношението към неуспешното управление на ГЕРБ, отслабило държавните институции и опитите на ръководството на ГЕРБ за разделяне и отслабване на десния център и демократичното политическо пространство".

Борислав Сандов от "Зелените" призова съмишлениците на блока да се включат към протестите утре срещу прегласуването на актуализацията на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2013 в 22:08

Айде Кунева някак си все още се преглъща, но архи-комунистката, комсомолската секретарка Мара Мисса - Капон - това вече е нетърпимо - http://toross.blog.bg/politika/2011/10/05/mariia-kapon-missa-komunistka-lyjkinia-ksenofobka-i-marksist.830575

18.08 2013 в 15:51

Нека се коалират, но преди това характеристиките на членовете на ръководствата им да бъдат разстлани широко пред погледа на техните съмишленици. Целта: да не се допускат в изграждащия се блок прикрити и внедрени личности, бъдещи разбивачи на нормалния отпор срещу мръсната политическа лава, която ни е заляла всецяло!

18.08 2013 в 15:43

Нека се коалират, но преди това характеристиките на членовете на ръководствата им да бъдат разстлани пред погледа и съждението на техните привърженици! Целта: да не се допускат прикрити личности и внедрени разбивачи на изграждащата се нормална съпротива срещу задушаващата ни политическата лава!

18.08 2013 в 15:24

Политически "карашъци" ги има навсякъде в българския "материал". Може би най-много са в Гербаджийската платноходка. Там (между нормалните хора) има множество ченгесарски ДС-таци, чалгаджийско-мутренски апаши, бивши пребоядисани комунисти (начело с вожда им) и голяма наносна маса (в насипно състояние), припознала погрешно партията Герб като дясна!

16.08 2013 в 11:09

Кой номер? Ще си направите реформаторски блок, може и атака да влезе там, за да може отново да е в парламента. А афера.бг става държавен вестник, ти - главен редактор и всичко си идва на място.

Само трябва да те пусне ПМС, щото и гея няма да те търпи такава опната.

16.08 2013 в 09:36

Въздух под налягане са сините и вся осталная сволач вокруг Проблема е ,че много десни партии има, но не знаят какво е дясно. Не може някакви момченца пръкнали се от Младост 4 на които дядовците и родителите им са работили и потили за една заплата да се правят на десни. Или някой реално погледнато "пролетарий" да говори за плосък данък. Ами в ЕС плосък 10%-тов данък няма.Това е крайно дясна политика и крайно вредна за България. За човек с 200лева доход 20 са много, но за този който взема 2000 и 1800 са добре ...нали така. В Германия, Франция... там данъка е прогресивен...от 10 до 40% , а в скандинавските страни -Дания, Швеция, Финландия и Норвегия управляват от 50години социалисти. Дори в Норвегия/монархия/ управляващата партия се нарича Работническа социалистическа партия. В тези страни данъците за богати са над 40% ,а за бедни 0% като си има степенна скала/няма плосък данък, което е крайно дясна мярка/. И още нещо социалистите във Финландия правят "NOKIA" и си спретват състезания кой по-надалеч ще хвърли GSM-а си ....а Швеция/пак социалисти управляват/ правят SAAB ...не само коли/SAAB "GRIPEN"-конкурент на F-16 и МИГ-29/ ...VOLVO...шведска стомана,че дори правят и шведски тройки ... шведска маса , а са по население 8 милиона/колкото нас/ ....Ха наздраве! Който пие сутрин бира...математиката я разбира! Актуализацията на бюджета ще бъде приета....да не се кахърят някои "дудукуващи" и "павецуващи " в Софето. "Пак сме тука"

16.08 2013 в 09:10

А царот откъде ги докара неговите "попълнения"? Не беха ли баш от западните университетчета?

16.08 2013 в 09:09

Сега вече разбрахме кои са основните коментарни попълнения в офнюза - герберастчетата. Ама нема да ви мине номера.

16.08 2013 в 09:07

Да, бе, да. Те за това се прегръщат с Ердоган и управляващите в Турция, барабар с онова чучело, дето се мисли за Президент. На вас май не ви се иска да видите кой точно в България защитава турските интереси и играе в техния отбор.

16.08 2013 в 02:24

Ха ха ха . Това наистина искрено ме развесели. По - наивно нещо отдавна не бях чел. Достойно е за 3 -то класник. Госпожо вие под похлупак ли сте расла. Боже Боже. С такова наивно мислене все по - зле и по - зле. Така е. Какъвто манталитета на повечето, такава им и кочината. А и откога Бойко Борисов и едната достойна партия са едно цяло. Те на са едно лице. Нито физически нито юридически погледнато. Нещо са ви объркани понятията. Един от героите в книга на Хашек доста на място го е казал. ИДИОТЩИНИ НА КВАДРАТ. Все пак ви благодаря че ме разсмяхте