Още 6 партии искат в Реформаторския блок

Георги Савчев 15 август 2013 в 15:49 14562 64

Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински
Реформаторския блок. Снимка: Ю. Висожински

Още 6 партии проявяват интерес да се включат в Реформаторския блок. Това са Единната народна партия на Мария Капон, Български демократически форум, Радикалдемократическата партия в България, „Обединени земеделци“, НДСВ и БСДП.

Все още обаче не са започнали преговорите с шестте формации, уточни зам.-председателят на "Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.

Днес петте партии от Реформаторския блок - „Движение България на гражданите“, „Демократи за силна България“, „Синьо единство“, „Зелените“ и Народна партия „Свобода и достойнство“ подписаха меморандум за присъединяването на СДС и БЗНС (с лидер Николай Ненчев) към блока.

Обединението на  партиите все още не представлява предизборна коалиция и в момента разговори за листи не се водят, каза Зеленогорски.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че преговорите за присъединяването към блока не са били лесни, но че в крайна сметка различнията са изгладени.

В текста на споразумението за присъединяване на СДС и БЗНС към Реформаторския блок се посочва, че седемте формации споделят "отношението към неуспешното управление на ГЕРБ, отслабило държавните институции и опитите на ръководството на ГЕРБ за разделяне и отслабване на десния център и демократичното политическо пространство".

Борислав Сандов от "Зелените" призова съмишлениците на блока да се включат към протестите утре срещу прегласуването на актуализацията на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!