Сидеров: Няма задкулисие – ето, Пеевски падна

OFFNews 09 септември 2013 в 15:52 8064 25

Волен Сидеров Снимка: БГНЕС, архив
Волен Сидеров Снимка: БГНЕС, архив

„Ако имаше задкулисие наистина, то вероятно Делян Пеевски щеше да си стане шеф на ДАНС и нямаше да има значение кой какво мнение има, кой протестира и кой не. Виждаме, че управляващите се съобразяват с някакви обществени настроения, макар че те не са на целия народ, а на определени групи“ Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНР. 

Той даде висока самооценка за позицията на Атака в поддържането на настоящата власт: "Атака" извърши историческия ход да спре връщането на власт на ГЕРБ и Борисов, който показа, че не може да управлява добре. Този исторически акт "Атака" го свърши и историята ще го оцени. Може някакви мимолетни щети да има сега заради истерията, която се създава в пространството, но съм убеден, че историята ще го оцени. По повод подозренията, че Атака изпълнява политическа поръчка на управляващите, Сидеров каза: „Няма цена, няма пазарлък – има държавническа преценка“.

Лидерът на Атака заяви още, че не се страхува от избори. „Не виждам аргументи за предсрочни избори“, каза той. Сидеров отново заяви, че протестите били основно организирани от партиите, останали извън парламента. За НФСБ Сидеров каза, че това е „партия, създадена и финансирана от ГЕРБ. Тя има за цел да бъде патерица на ГЕРБ, само че този план не успя“. И добави, че не се влияе от социологическите проучвания (проучване на „Алфа Рисърч“ отчете залез на подкрепата за Сидеров и изместване на вота на националистите към „конкурентната“ НФСБ – бел.ред.).

Сидеров пак заяви, че трябва да се даде възможност на правителството да покаже какви намерения има, защото „досега това не се е видяло“ (правителството управлява вече над 100 дни – бел.ред.). „Ние живеем в ненормална обстановка, работим в истерична обстановка, предизвикана от загубилите властта гербаджии, които просто се разболяха от този факт. Аз го виждам г-н Борисов като малко дете, на което са му взели играчката, непрекъснато хленчи“.

По повод проблема в Сирия Сидеров заяви, че категорично президентът Росен Плевнелиев трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС – предишното й заседание бе провалено от самия Сидеров – бел.ред.), дори е закъснял. Той подчерта, че е изключително тревожно изказването на президента, че е "за" удари по Сирия (Плевнелиев не е правил такова изказване – бел.ред.). По думите му, президентът заслужава да бъде задвижена процедура по импийчмънт. „Наистина трябва да има предсрочни избори, но за президент“, каза още Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!