"Атака": Пълен неутралитет на България при война в Сирия

Нели Чолашка 30 август 2013 в 10:51 3759 13

Лидерът на
Лидерът на "Атака "Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

"Атака" е  против участието на България в какъвто и да е военен конфликт и за пълен неутралитет на държавата ни, съобщиха от партията.

Националистите са категорично против използване на всякакви български територии, военни бази, летища и писти на българската територия  за удари върху трета страна и в първия работен ден на парламента ще внесат проекторешение за пълен неутралитет на страната ни при евентуални военни действия в Сирия.

Проекторешението ще бъде внесено днес в деловодството на Народното събрание от депутати на партията.

По думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който даде извънредна пресконференция в Бургас, данните за притежаване и използване на химическо оръжие от правителството на Сирия нито са убедителни, нито могат да бъдат използвани категорично от световната общественост.

„Това беше казано и от страни като Русия и Китай, и те не са съгласни Сирия да бъде нападната”, аргументира се Сидеров.

Той призова всички политически сили да заявят ясно позицията си по отношение на назрелия военен конфликт.

„Да излязат от мишите дупки, в които са се скрили и да кажат какво мислят. Партия ГЕРБ, която се тупа в гърдите, че е най-голямата политическа сила, да излезе да каже каква е нейната позиция за нападение срещу Сирия.

БСП, ДПС, Реформаторският блок, партията на Касим Дал, Националният фронт за спасение на Бойко - също. Българският политически елит трябва да спре да се крие, изчаквайки някой отвън да му каже каква позиция да заеме”, призова националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!