Сидеров се появи в парламента и заплаши с Трета световна война

OFFNews 04 септември 2013 в 11:04 9079 38

Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС

След ваканцията, предшествана от дълго отсъствие в парламента, днес лидерът на "Атака" дойде за откриването на новата сесия и от трибуната на Народното събрание. От трибуната на парламента той обяви, че предстои ескалиране на конфликта в Сирия и последващ удар върху Иран. Това ще доведе до Трета световна война, предупреди лидерът на "Атака".

Сидеров каза, че има информация за това, че САЩ готви удар върху Сирия на 10 септември. Той призова Народното събрание да се обедини за неутралитет на България, като страната ни не предоставя военни съоръжения и летища за удари на една държава към друга държава.

"Най-важният въпрос е ще вземе ли България позиция по военния конфликт, който се заражда. На 10 септември вероятно ще нанесат удар върху Сирия. Това е независима и суверенна държава, която не трябва да се напада, независимо дали харесваме нейния лидер или не", каза Сидеров и припомни опита от военната инвазия в Ирак. Той заяви, че евентуална намеса в Сирия би довела до превръщането на държавата в ислямистка и джихадистка страна. Той призова страната ни да не дава въздушни коридори за нападения срещу Сирия.

„Ние призоваваме за неутралитет на България. Трябва да покажем, че българският парламент е отговорен и България няма да участва”, подчерта лидерът на „Атака”. „В извънредно заседание на английския парламент Великобритания отхвърли искането за подкрепа за удар срещу Сирия. Може да последва трета световна война. Ние не трябва да участваме в това”, каза още Сидеров.

Според лидера на "Атака" в декларацията, която Коалиция за България предлага да бъде приета, има написани "хубави неща", но трябва да бъде обяснено как те ще бъдат изпълнени. "Има ли решителност да се защитят българските производители от нелоялна конкуренция. Това означава наистина да се изгонят монополите, концесиите да се върнат в български ръце", каза Сидеров.

По думите му подаването на оставка е най-лесното нещо, което може да бъде направено, но Парламентът и управляващите трябва да се обединят около националните приоритети. Той отправи критика относно назначенията, които кабинетът прави. "Не правете кадрови назначения, с които дразните хора по места", каза още Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!