Сидеров иска оставки заради протеста в София (допълнена)

Последна промяна на 03 юни 2013 в 12:49 4842 34

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посети днес Столичната община, за да иска обяснение за протестните шествия в неделя в София, които минаха и покрай централата на  "Атака" на ул. "Врабча" 1.

Сидеров беше приет от зам.-кмета по екология Мария Бояджийска, която е и.д. кмет, защото Йорданка Фандъкова е в отпуска.

От "Атака" поискаха оставката на шефа на дирекцията за обществен ред Красимир Димитров заради допускането на нерегламентиран протест пред централата на партията на "Врабча" 1 в неделя.

"Когато „Атака” прави митинги, ние сме с точно очертани маршрути и крачка не ни дават да мръднем. Вчера валерисимеоновци, янеяневци, и други такива, са си позволили да обиждат „Атака” и мен, човек, който е направил някои от тях известни, и всичко това става в нарушение на закона.

Затова ще искаме обяснение от Фандъкова - защо покровителства нарушенията на закона. Имаме информация, че това е поръчка на ГЕРБ, целият този цирк, уж протест, насочен неясно срещу какво, всъщност е срещу „Атака”. ГЕРБ поръчва тези неща, а извършителите са янеяневци и валерисимеоновци, които изпълняват платени поръчки на ГЕРБ", коментира Сидеров. 

Той заплаши, че ще търси отговорност от всички - общината и СДВР, за престъпно бездействие на изпълнение на служебни задължения.

"Ние сме имали стотици такива мероприятия и не ни дават да отстъпим и 60 см от маршрута. Красимир Димитров се оказва лицето, което отговаря за тези мероприятия, който е шеф на отдел. Той също е в отпуска.

Когато имаме наши мероприятия, се движи с нас, и ако се отклоним и с половин метър, веднага вика полиция да ни спира", каза още лидерът на "Атака".

По-късно Сидеров даде пресконференция по същата тема и обяви, че дори иска оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова и изрази задоволство от отстраняването на шефа на СДВР Валери Йорданов.

Той определи протеста като "изключително мръсна поръчка на ГЕРБ", изпълнена със съдействието на Столична община и СДВР.

Лидерът на "Атака" обяви, че протестът всъщност е организиран от Бойко Борисов, а Яне Янев (лидер на РЗС) и Валери Симеонов (лидер на НФСБ) са само изпълнители. По думите му Борисов плаща на Янев и Симеонов.

Сидеров предупреди, че при следваща подобна проява пред централата на "Атака" ще има счупени глави и ако няма уволнени в общината, "атака" ще прави шествия и митинги без да ги съгласува. 

"Организаторите на шествието носят отговорност за спазването на обществения ред. Партия „Атака” е отлично запозната с правомощията на различните институции при провеждане на мероприятия. Многократно са съгласувани политически събития на партията на територията на Столична община. 

Според действащото законодателство Столична община е задължена да гарантира правото на хората свободно и публично да изразяват мнението си като те са задължени да спазват обществения ред", отговориха от общината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.06 2013 в 11:08

Защо го редактирате, дайте да видим пълната гама на болните мисли, изучаването на девиациите развива психиатричната наука.

04.06 2013 в 11:06

Ех, клавиатурата ти се замърси, иди си измий ръчичките от мокрото петно ...

04.06 2013 в 02:38

Ми кво да ги чета - драскачите пишат за пари...

И ние имаме резерви към Сидеров, обаче се дразним от тъпите измишльотини, които замърсяват медиите - и той както всеки човек и политик си има определени слабости (големи и малки), по-добре да го заяждат за тях, отколкото тия фантасмагории, подобни простотии имат ефект главно сред простолюдието, но като се има предвид, че оттам точно основно идва електоратът на Атака - направо безсмислено.

Тази чалга-журалистика дето се вихри по медиите против Волен и Атака му се вика "гьобелсова пропаганда", тоест съчинено от тъпаци за тъпаци, ако искате да ви считат в тая категория, повтаряйте като папагали...

04.06 2013 в 00:20

Майстор Балкански,прочети два от коментарите,които са събрали най-голямо одобрение в един ежедневник във връзка с щенията на Сидеров.
''Благодарение на Сидеров,вече си обяснявам, защо и как е паднало Второто Българско Царство.Генът на предателите и измекярите е ЖИВ.''
И другият най-одобряван коментар.
''Волене, прочети библията, каквото сам си направиш... ''

03.06 2013 в 22:14

Ми по-добре фюрерче, отколкото гейче като вашия...

03.06 2013 в 21:59

Heil Болен Сидеров

03.06 2013 в 21:47

журналята сте си тъпи и толкоз - едвам разкарахме едни болкуци, които журналята направиха герои , и сега бързат да направят други боклуци пак герои ...

<strong>Коментарът е редактиран заради обидно съдържание.</strong>

03.06 2013 в 21:29

Ако наистина се чустваш българин-родолюбец не би трябвало да се интересуваш нито от Цвъко,
нито от Боко, нито от Болен и “А ТАКА", нито от Станишеф, нито от ДПС и .....
Ако на Вас не Ви е станало ясно, то го заявявам тука открито:
ИЗБРАХМЕ СИ НАЙ СТРАШНИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ!
НЯМА ДРУГА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА, КоЯТО ДА Е УПРАВЛЯВАНА ОТ КОАЛИЦИЯ НА
КОМУНИСТИЧЕСКО-ЕТНИЧЕСКО-НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ОСНОВА.

03.06 2013 в 20:59

Я поредния последовател на фюрерчето. :)

03.06 2013 в 20:58

Другаря волен, нещо много се газира...

Всъшност доста добре си играе ролята за която бсп и дпс му плащат. Трудно ми е да проумея цялата тази злоба. Нямало било диктатура, а този смешник какво прави? Ще ходи да търси отговорност от хората, че протестират.

Интересно ми е дали съзнава, че ще дойде ден в който ще плаща за тези си изпълнения...