СДВР: Павета отвън счупили автобуса, вътре не е имало полицаи

OFFNews 29 юли 2013 в 15:54 5995 27

Молитвеният автобус. Снимка: Сергей Антонов
Молитвеният автобус. Снимка: Сергей Антонов

В белия автобус, който нажежи страстите във вторник вечерта пред храм-паметника "Св. Александър Невски", не е имало служители на МВР освен шофьора.

Това става ясно от позиция на СДВР, пратена до медиите по повод разпространен видеоматериал, от който става ясно, че прозорецът на автобуса по време на протеста е счупен отвътре, а не от вън. От съобщението на столичната полиция става ясно, че то е в отговор на публикации и видеоматериали, документирали инцидента на 23 юли, "при който с камъни и павета бяха счупени стъклата на полицейски автобус".

В съобщението се казва: 

По време на инцидента в автобуса не е имало служители на МВР с изключение на шофьора, който го е управлявал. След връщането на автобуса в охранявания периметър на зоната за сигурност на Народното събрание, в него са открити камъни и павета.

От съобщението става ясно още, че за всички останали "детайли и подробности" по случая последната дума има прокуратурата, която ги проверява. "До този момент СДВР не е разпространявала друга официална позиция по този инцидент", се казва още в съобщението.

От него не става ясно как е счупен прозорецът и от кого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!