СДС: Не умираме, а се възраждаме

Елица Мартинова 28 ноември 2012 в 17:21 3552 3

Константин Арабаджиев  Снимка: Сергей Антонов
Константин Арабаджиев Снимка: Сергей Антонов

Информацията за масови оставки в редиците на СДС е изопачена, посочи главният секретар на партията Константин Арабаджиев. Според него промените не са край, а ново начало за СДС.

„Разпространените чрез медиите информации за „масово“ напускане на членовете на СДС към момента не отговарят на истината. Надявам се, че това са последните манипулации от страна на бивши наши членове, за да си придадат изключителна важност за пореден път“, посочва Арабаджиев в писмо до медиите.

Във вторник председателите на структурите на СДС в Свищов и Велико Търново Емил Димитров и Мирослав Трифонов изразиха несъгласието си с политиката на „Раковска 134“.

Те предупредиха, че очакват оставките на много от партийните членове в двата града.

От централата на СДС обаче опровергаха информацията.

„Не може да се говори за напускане на членове и структури на СДС. Изявленията на отделни хора от цитираните в медиите структури в Свищов и Велико Търново не означава, че множество от членовете на тези структури са заявили към момента, че прекратяват своето членство в СДС. Напротив, членовете на десетки организации, сред които Ловеч, Шумен, Русе, София, Разград, Силистра, Пловдив, Ямбол, Елхово и повечето останали, заявяват своята подкрепа за водената политика от ръководството на партията“, пише до медиите Арабаджиев.

„Напускането на няколко членове на СДС не означава край за СДС, а в конкретния случай е възраждане на Съюза на демократичните сили“, категоричен е главният секретар на сините.

Скандалът около СДС се разрази, след като ръководството на партията реши да издигне кандидатурата на Петър Стоянов за конституционен съдия.

Представителите на сините в парламента обаче съзряха в това намесата на ГЕРБ и отказаха да внесат кандидатурата в НС.

Като резултат от скандала от партията бяха изключени Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Решението на ръководството предизвика широка реакция в редиците на СДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!