СДС няма да издига политик за конституционен съдия

Елица Мартинова 27 ноември 2012 в 12:55 1600 0

Емблемата на СДС. Снимка: БГНЕС
Емблемата на СДС. Снимка: БГНЕС

Кандидатурата на СДС за конституционен съдия няма да бъде политическа, съобщиха за OFFNews от „Раковска“ 134.

"В момента тече работна среща на НИС, на която се обсъждат имената на много достойни хора. Процедурата е динамична и до момента постъпват нови предложения. Кандидатурата няма да бъде политическа, а професионална, експертна", посочи говорителят на СДС Любен Петров.

Очаква се сините да излязат с предложение до петък.

Сред спряганите до момента имена за поста, който Венета Марковска не успя да заеме, бяха тези на бившия премиер Филип Димитров и на посланика в Македония Александър Йорданов. Мястото в Конституционния съд остава вакантно, след като президентът Петър Стоянов отказа да бъде кандидат на сините за поста. От ДСБ пък отказаха да участват в надпреварата за място в КС.

Петров подчерта днес, че СДС разчита изключените вчера Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров да освободят депутатските си места.

"Надявам се, че за тях е по-скъпо достойнството, отколкото едната заплата в парламента. Време е тези, които са издигнати в парламента от СДС, да не се крият зад една несъществуваща "Синя коалиция". Всички български демократи разбраха, че такава коалиция вече няма и няма да има в следващия парламент", изтъкна Петров.

Говорителят на сините посочи, че НИС все още не е обсъждал съдбата на останалите шестима депутати на СДС в парламента.

"Убеден съм, че седесарското в нашите народни представители ще надделее над тези лични емоции, които бяха разпалени от един-двама човека. Надявам се, че нашите представители в парламента ще започнат да работят оттук нататък за интересите на СДС", коментира Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!