СДС: Отървахме се от сините олигарси

Елица Мартинова 27 ноември 2012 в 08:42 2498 4

Румен Христов. Снимка: БГНЕС
Румен Христов. Снимка: БГНЕС

„Ние сме решени да скъсаме със синята номенклатура и сините олигарси, да бъдем честни с нашите избиратели и да се върнем към корените на СДС“, заяви зам.-председателят на партията Румен Христов пред БНТ.

„През годините СДС беше напуснат от много знакови фигури. Днес останаха само Петър Стоянов и Филип Димитров, но ние ще оцелеем и този път“, посочи още Христов.

Той коментира, че тримата изключени депутати не са посочили нито един довод за бойкота си срещу кандиадтурата на Петър Стоянов за конституционен съдия.

„Нямаше нито един аргумент защо не се подкрепя Петър Стоянов. Недопустимо е хора от СДС да не подкрепят собствените си закони, какъвто беше и случаят със Закона за лустрацията. Когато се работи по дадена тема и тя трябва да се внесе в НС, ние получаваме отговор: Това не сме го писали ние и няма да го внесем“, обясни Румент Христов.

Особено критичен той бе към бившия лидер на СДС Мартин Димитров.

„Как до 16 юли имахме шанс да влезе в следващия парламент, а след 16 юли минахме в „Б“ група. Какво да чакаме от избирателите, след като бившият председател Мартин Димитров обяснява, че СДС вече е в „Б“ група“, оплака се зам.-председателят на сините.

Думите на Христов бяха коментирани от изключения вчера Ваньо Шарков, който заяви, че ръководството в СДС е заприличало на номенклатурна диктатура.

„Ще правя абсолютно същото, каквто досега. Аз не съм в парламента благодарение на ръководството на СДС, а благодарение на хората от Благоевград“, заяви намеренията си Шарков.

Същото становище изрази и другият изключен депутат Димо Гяуров пред „Нова телевизия“.

„Никой от нас няма намерение никъде да ходи, в никоя друга партия. Ще представляваме тези, които представляваме и сега – избирателите“, заяви Гяуров.

„Когато виждаш едни хора, които целенасочено загърбват печелившия проект „Синя коалиция“ и целенасочено вървят към самоубсийтво, не можеш да им дадеш оценка – та са или идиоти, или предатели“, коментира ръководството на СДС Гяуров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови