Съмнителен багаж затвори временно варненското летище

Юлиан Христов 19 юли 2012 в 13:56 1684 0

Затегнаха контрола на летище Варна. Снимка: БГНЕС
Затегнаха контрола на летище Варна. Снимка: БГНЕС

Съмнителен багаж затвори за малко достъпа до летището във Варна. Подозрителният куфар се намирал в автобус с бургаска регистрация, превозващ еврейски туристи от Слънчев бряг, съобщава местното издание varna24.bg.

Задействали са се полицейските детектори, с които се проверяват влизащите превозни средства пред на КПП-тата на аеропорта. Пътниците са били свалени, а районът - отцепен в радиус от около 100 метра. Суматохата продължила около 20 минути. Проверката не е установила нищо нередно в куфара и в 11.00 часа автобусът е пуснат да продължи.

Полицейското присъствие на аеропорта остава засилено. Заради наплива от туристи и отклонените полети от летището в Бургас, на варненския аеропорт се извиха опашки от чакащи.

Според сайта на летището на морската столица днес ще бъдат обслужени над 70 полета. На електронната страница липсват часове за полетите за Израел. Според туроператорите тази информация умишлено не се съобщавала дори на представителите, изпращи туристите до летището. Те научавали за часа на заминаваме минути преди да потеглят към аеропорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!