МВР разпространи снимки на атентатора (видео)

Юлиан Христов 19 юли 2012 в 12:01 11151 2

Предполагаемият терорист. Снимка:МВР
Предполагаемият терорист. Снимка:МВР

Пресцентърът на МВР разпространи снимки на предполагаемия атентатор при летището в Бургас от вчера. Снимките на мъжа са взети от охранителните камери на летището.

В текста на съобщението на МВР се казва: "Във връзка с терористичния акт МВР умолява гражданите да съобщят в най- близкото поделение на министерството или на тел.056/844242 всяка налична информация за самоличността, контактите, ползваните автомобили и адреси на лицето от снимката и видеоматериала. Анонимността е гарантирана. Същият е използвал неистински документ – шофьорска книжка от американския щат Мичиган".

На снимките се вижда млад мъж с дълга коса, шапка и очила. Той носи раница и чанта, която е препасана през рамото му. 

До 14.00 часа ще приключи огледа, а летището ще остане затворено до 18.00 часа, когато приключва 24-часовия срок, определен от службите. При разследването и огледите са включени и специалисти от израелските служби.

32-та ранени души вече са транспортирани в Тел Авив с израелски самолети. Общо над 60 души са с транспортирани с правителствения самолет. 

Телата на загиналите са в съдебна медицина, той също се прави с израелски специалисти. Очаква се да се направи експертиза на разчленения труп на камикадзето, като първо ще се провери кръвната му група. Преглеждат се и записите с камерите, на които се вижда заподозреният.

Според вътрешният министър терористът е бил в България между четири и седем дни. До момента никой не е поел отговорност за атентата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови