Затегнаха и граничния контрол

Юлиан Христов 19 юли 2012 в 11:55 1458 0

Затегнаха контрола на летище Варна. Снимка: БГНЕС
Затегнаха контрола на летище Варна. Снимка: БГНЕС

Контролът по границите е затегнат. От "Гранична полиция" съобщиха за OFFNews.bg, че е засилено полицейското присъствие на всички КПП-та - както по външните, така и по вътрешните граници. Освен по-стриктни проверки на преминаващите границата, се следи и за сигурността в т.нар. "зелена граница" - територията в близост до КПП-та.  

Засилен е и контролът по летищата. Километрична опашка от автомобили и автобуси се образува при граничния пункт пред летище Варна, заради повишените мерки за сигурност. Допълнително затруднение в работата на терминала оказва и фактът, че полетите от летището в Бургас са пренасочени към варненското летище. 

Взети са специални мерки за контрол на столичното летище. От пресцентъра на транспортното министерство за сега не оповестяват какви са конкретнето предприетите мерки, но призовават пътниците, на които им предстои полет, да бъдат на терминала два часа по-рано. Проверките са по-стриктни и отнемат повече време, за момента обаче няма затруднения при чекирането и проверките на багажа, увериха от министерството. 

Затегнат е контролът и около по-важните обекти в столицата, обявиха от МВР. В същото време БГНЕС съобщи, че пред Синагогата и еврейското училище в столицата не се забелязват полицейски патрули. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!